Henning Michael Velten har brukt artistnavnet Soundminister i mange år. Han har holdt på med remix(ing) og hatt stor nytte av at «alle» er på nett og lett tilgjengelig verden over. 

- På den måten kan du jobbe med folk over hele verden, det gjør det hele mye enklere. Nå hadde jeg lyst til å prøve mine egne ting, så dette blir spennende, forteller Velten.

Velten er oppvokst på Kirkenær, og har fortsatt familie der. 

- Jeg har tilhørt musikkmiljøet på Kirkenær siden jeg var i tenårene. Jeg har jobbet med litt forskjellig ting, og har produsert for Kjågen blant annet og skrevet låter sammen med Picasso i «gamle dager». Nå ville jeg prøve noe selv, og prosjektet mitt som Soundminister er egentlig en «tidsreise». Jeg er veldig påvirket av 80-talls «sounden», forteller Velten.

eksperiment

Det å gi ut egen musikk har ligget og «ulmet» i lang tid.

- Det er jo egentlig et lite eksperiment, så får vi se om folk liker det. Jeg har allerede fått en del positive tilbakemeldinger, så jeg håper musikken fanger de som liker musikken fra 80-tallet og også den nye generasjonen. Selv om jeg er 44 år, holder musikken meg «ung i sjela», smiler Velten.

Henning Michael Velten har drevet så lenge med musikk, at det har blitt en livsstil.

- Det var ei tid hvor det gikk an å tjene litt penger på det, men musikkbransjen har utviklet seg voldsomt. Det hadde vært veldig artig om jeg kunne leve av musikken, men det spørs om det er mulig. Dette er uansett et prosjekt som har ligget der lenge, men det har blitt nedprioritert for andre ting, sier Velten.

Låten kom litt av seg selv en dag i studio.

- Den kom litt plutselig og det bare skjedde liksom. Nå vil jeg prøve og jeg gir den ut på eget selskap, gjennom et distribusjonsselskap i USA. Jeg har gjort det aller meste selv, bortsett fra «mastringa» som er gjort i Nashville i USA. Det er folk jeg stoler på og har brukt tidligere da jeg jobbet med Kjågen, forteller Velten. 

Hvordan vil du beskrive låta?

- Det er et sound fra 80-tallet med en moderne pop-elektronisk «touch». Jeg håper at de som liker 80-talls sounden og den nye generasjonen vil like denne «tidsreisen», på samme måte som jeg gjorde under innspillingen, sier Velten. 

remikset låt med søstra til beyoncé

Velten er altså oppvokst på Kirkenær, men har også bodd noen år i USA.

- Mens jeg bodde i USA, jobbet jeg med remiksing av artister. Sammen med en fyr fra Chicago, remikset vi en låt med søstra til Beyoncé, Solange, og den låta kom på 6. plass på Billboards danseliste i 2010. Det var veldig morsomt å være med på, forteller Velten.

Men nå er det altså utgivelse av en egen låt under artistnavnet Soundminister, som kommer på Spotify, iTunes og andre digitale plattformer, fredag 7. juli.