• ÅRLIG BESØK: Bluesbandet J.T. Lauritsen & The Buckshot Hunters tar turen til Flisa også denne høsten. Lengst til høyre: Arnfinn Tørrisen fra Flisa.

De siste årene har Jan Tore Lauritsen og bandet hans avlagt Flisa et årlig besøk på en onsdagskveld i oktober. Slik blir det også i år, og det er ingen hvem som helst de har fått med seg denne gangen.

Curtis Salgado er en amerikansk sanger og munnspiller som er blitt en legende innenfor hvit soul og rhythm & blues.

Jan Tore Lauritsen har truffet Salgado flere ganger i USA og spurt om han ville være med på en turné i Norge. Svaret var «ja». Turnéen starter 18. oktober med Colorline bluesfestival og går videre til Oslo, Fredrikstad, Notodden, Fetsund og Flisa 24. oktober, før bandet retter kursen mot Longyearbyen dagen etter.

Blues Brothers

En av mange ting som er verdt å merke seg med Curtis Salgado, er at han er kjent som inspirasjonen til John Belushis rollefigur Jake i filmen «Blues Brothers».

I 1977 gjorde John Belushi filmopptak i byen Eugene i Salgados hjemstat Oregon. Belushi var i publikum på en spillejobb Salgado gjorde, og han introduserte seg for artisten i en pause. Salagdo delte med seg av sin rikholdige kunnskap om blues, og de to ble venner. Salgado spilte gamle plater for Belushi, som sugde til seg alt han kunne om blues og R n’ B. Det skapte grunnlaget for rollefiguren Jake, som sammen med broren Elwood utgjorde The Blues Brothers.

Man skulle kanskje tro at dette gir Salgado et tungt blues-stempel mer enn noe annet, men han finner også en naturlig plass i den mangfoldige soul-verdenen. Oppveksten var preget av artister som Wilson Pickett and Muddy Waters, og det kan man høre når Salgado begir seg inn i soulens rike og framfører en blanding av egne låter og låter av blant annet Otis Redding.

Turnert med Santana 

Nå har han vært artist i over 40 år. I løpet av de årene har han rukket å være en av grunnleggerne av The Robert Cray Band, dele scener med Muddy Waters, Albert Collins og Bonnie Raitt, og å turnere med Steve Miller og senere med Santana.

På 2000-tallet har tøffe tak med egen helse preget Salgados liv. Leverkreft, lungekreft og hjerteoperasjoner til tross: Salgado holder koken, og han ga ut et nytt album senest nå i 2018, nemlig «Rough cut».

Det er et nedstrippet akustisk album med ganske så lavmælte, slentrende bluestoner. Men Salgado og hans kraftfulle stemme byr også på fullt øs med boogiewoogie-komp eller mektige soul-kulisser som følgesvenner.

gitarist fra flisa

J.T. Lauritsen & The Buckshot Hunters har også sluppet album i år. Det heter «Blue Eyed Soul Volume 1». 2018 har vært et travelt år for bandet, med ny CD, mange spillejobber i Norge og deltagelse på festivaler i Finland, Sveits og Spania.

På Flisa 24. oktober er de først og fremst backingbandet til Curtis Salgado, men det blir også noen smakebiter fra det nye albumet.

Dermed skulle alt ligge til rette for en konsertopplevelse av de sjeldne på Flisa den 24. oktober.

Det er også et lokalt innslag med, Arnfinn Tørrisen fra Flisa er gitarist i J.T. Lauritsen & The Buckshot Hunters.