• ARRANGERER FOR 6. GANG: Lilli-Ann (til venstre) og Hege Cesilie Mobakk er 2 av 3 søstre (Anette var bortreist) som arrangerer julekonsert til inntekt for «psykisk helse og selvmordsforebyggende arbeid».

Det er altså ingen billetter og det har bakgrunn i 3 prinsipper Mobakk-søstrene har. 

- Det er mange som lurer på dette med billetter, men vi har 3 prinsipper. For det første er det ikke alle som har så god råd, og vi vil at alle som vil, skal få muligheten til å oppleve julekonserten. Det andre er at de som har muligheten, de kan gi etter «hjerte og lommebok» til en god sak og pengene går til «psykisk helse og selvmordsforebyggende arbeid». Det tredje er at vi vil bruke lokale artister, sier Lilli-Ann Mobakk. 

350 personer møtte opp på arrangementene i etterkant

Fjorårets konsert var godt besøkt, som vanlig, og genererte såpass med midler at det endte opp med forskjellige tiltak. 

- Vi er veldig godt fornøyd med fjorårets konsert, det var full kirke, flinke og fine artister og vi fikk inn så mye penger at vi kunne ha flere arrangementer i vår. Vi hadde besøk av «Redde små» med «Hvis klær kunne fortelle» og filmen «Natta pappa hentet oss». Vi nådde vel rundt 350 personer totalt, så konserten genererte bra arrangementer etterpå, forteller Hege Cesilie Mobakk. 

Konserten er en drøy måned unna, men det meste er allerede på plass. 

- Vi har kommet langt allerede. Alle artister er på plass og alle sanger er på plass, så vi har egentlig igjen bare å pynte kirka vi! Artistene i år blir Siri Cathrine Wik Rønning, Rikke Været Olsrud, Peder Mobakk Pedersen, Kristin Jenssveen, Terje Roaldstveit og meg selv, sier Hege. 

- Vi ønsker å gjøre en forskjell

Bakgrunnen for at søstrene holder denne konserten hvert år, er et ønske om å kunne gjøre en forskjell. 

- Ja, vi ønsker å gjøre en forskjell og vi ønsker å rette fokus på «psykisk helse og selvmordsforebyggende arbeid». Det er som jeg har sagt før, vi tror ikke vi skal endre verden eller være banebrytende på noen måte. Men klarer vi å nå en person eller gjøre en forskjell for en person, er det verdt å gjøre det vi gjør med konserten og ha det fokuset vi har, sier Hege. 

Dette blir altså 6. gangen Mobakks arrangerer julekonserten til et godt formål. 

- Vi tenker ikke at dette blir siste gangen, vi tror vi kommer til å fortsette så lenge folk er interesserte i å komme og høre på det vi tilbyr. Nå har det vært mer eller mindre full kirke hver gang hittil, så vi må ha truffet noe hos publikum. Hva nøyaktig vi har truffet vet jeg ikke, men jeg tror det er en god atmosfære i kirka og folk føler at det er en plass de kan komme og senke skuldrene. Og ikke minst høre på god musikk, smiler Lilli-Ann. 

- Vi har plass til alle

Ettersom det ikke er billetter, er det naturlig nok heller ikke forhåndssalg. 

- Nei og det er heller ikke mulig å reservere plass. Vi har derimot gjort det slik at de som er bevegelseshemmet, får komme inn tidligere i sideinngangen på kirka. De kan bare banke på døra, og trenger heller ikke gi beskjed på forhånd. Alle slipper inn i kirka om det så skulle være kø, vi har plass til alle, sier to av tre søstre Mobakk. 

Organisasjonen som søstrene driver, «For dagene som kommer», har også fått penger fra Håkon Bankens minnefond. 

- Det setter vi stor pris på! Vi er også registrert som mottagere av Grasrotandelen, så vi er takknemlig om noen vil støtte oss på den måten også, avslutter Mobakks.