Kikker du ut kommer du neppe i mart'nsstemning ennå, men det gjør du garantert når Vazelina Bilopphøggers inntar scenen torsdag 27. juni. Det er nemlig de som skal sørge for åpningen av årets SolørMart'n på Flisa.

- Bandet har holdt det gående kontinuerlig siden oppstarten i 1980, og vi håper Vazelina Bilopphøggers skal trekke både unge og gamle til Flisa og åpningen av årets SolørMart'n torsdag 27. juni, sier Odd Erland Dalen, som er mart'nsgeneral også i år.

Vazelina Bilopphøggers startet opp i romjula 1979 hjemme i bryggerhuset til Arnulf Paulsen. Etter å ha deltatt på landsfinalen i Rocke-NM i 1980 kom singleplata "Gi meg fri i kveld" og "Bilopphøggerboogie". Begge melodiene gikk rett til topps på Norsktoppen. Dette resulterte i suksessalbumet "24 timers service". Kombinert med flere plateutgivelser ble Vazelina Bilopphøggers et meget etterspurt showinnslag på arrangementer over hele landet.

Paulsen er fortsatt med på vegen, og med er også Kjetil Foseid som er vokalist og fra Åsnes kommune.

Har sluppet flere artister

Dalen røpte også at flere artister var på plass mandag kveld. Fredag kommer nemlig Erika Jonsson, og lørdag kommer Spelloppmaker.

- Erika er kjent for "Sången om Värmland", men er en veldig flink musiker som garantert får folket med seg. Hun kommer med fullt band på fredagskvelden. I fjor spilte Spelloppmaker før åpningen på torsdag, men nå er de tilbake på lørdagskvelden. Der de hører hjemme. Det begynner virkelig å svinge av Spelloppmaker, sier Dalen.

Flere artister er på gang, og blir sluppet fortløpende. Som tidligere er inngang og parkering gratis på SolørMart'n, og mart'nscampen som startet opp i fjor blir videreført i år. Men denne gangen legges campen til Televerksbana.