• GLAD: Sonny Økstad foran noen av håndballspillerne i Grue.

Det var faren Nils Økstad som i 1945 innførte håndball i Grue idrettslag, han var også den første styrelederen og samtidig den første treneren for damelaget. 

Leder i håndballgruppa, Tove Haugen, sa dette i sin tale under utdelingen i Gruehallen:

- Kjære Sonny, jeg, alle her og mange mange flere er veldig glade i deg! Du har et enormt stort og godt hjerte, er alltid blid, omtenksom, snill og tenker på alle. Vi har fått både telefoner og mail fra motstanderlag, som har takket for et koselig opphold i Gruehallen - og da har de påpekt at mye av æren skal den blide og snille dama i kiosken ha. 

- Vi setter utrolig stor pris på deg og det du har betydd og gjort for håndballen i en årrekke er ubeskrivelig. Det handler om rundt 50 år og at ingen har hatt lengre fartstid i Grue IL.  Du spilte håndball selv fra da du gikk på barneskolen på Grinder og det var det beste håndballaget i det som het Glåmdal håndballkrets. Du var også en sentral spiller på dette laget. Videre var du lagleder og trener for jentelag, guttelag og dessuten herrelaget på 70- og 80-tallet. Da Gruehallen ble åpnet i 1986 ble du allerede da engasjert i kioskdriften og har holdt på der siden da. 

- For den innsatsen du gjør for oss, vil vi hedre deg som æresmedlem i Grue IL. Tusen takk for alt du har gjort for oss!