Åsnes kulturskole arrangerer to sommerkonserter denne uka, og det er konserten på onsdag som er et samarbeidsprosjekt mellom Åsnes kulturskole, VITT, Åsnes Barne- og Ungdomskorps og Flisa Ungdomshus.

- Kulturskolen har hatt samarbeid med VITT tidligere, og de ønsket et nytt samarbeid med oss. Vi fikk også en henvendelse fra Åsnes Barne- og Ungdomskorps i vinter om et mulig samarbeid. I tillegg har vi kontakt med Nancy Hamza og ungdomshuset, så da tenkte vi at vi kunne gjøre et stort arrangement sammen her på utescena ved ungdomshuset, forteller Elin Myhre, leder i Åsnes kulturskole. 

det blir stor trafikk på utescena

Sommerkonserten starter klokka 17.30 på onsdag og det blir mange aktører på utescena. 

-  Åsnes Barne- og Ungdomskorps skal spille, et band fra kulturskolen skal også spille, det blir også trommeunderholdning og sangelever fra kulturskolen og VITT-koret. Bandet vårt som Uno Møller står bak, har faktisk skrevet egne sanger som skal framføres! VITT-koret skal være med både bandet og korpset, og et felles nummer til slutt hvor alle aktørene skal være med, fortsetter Myhre. 

VITT-koret blir mer eller mindre de samme som var med på SolørMart'n i fjor. 

-  Koret har øvd og er klare! De gleder seg til dette og vi har drevet med karaokekvelder som forberedelser. Det er Karianne Bergersen som har jobbet med dette hos oss. Vi i VITT er kjempeglade for dette samarbeidet, nå blir våre brukere «normalisert». Det er spesielt bra at ungdommene får se brukerne våre, så de får et godt forhold til de og ser at folk kan være annerledes. Dette blir vinn-vinn for alle parter, sier Agnar Holberg, som er avdelingsleder i VITT. 

glad for samarbeidet

Flisa ungdomshus stiller utescena til rådighet og de skal også lage mat til hele gjengen. 

- Vi skal grille og steke for harde livet! I tillegg har vi ungdommer som skal lage noen aktiviteter ute. Det blir litt tautrekking, ballspill og andre aktiviteter. Det er også snakk om noe dans inne på diskoteket. Linn Hege Sagen er nyansatt hos oss, og det er vi veldig glade for! Joachim Larsen Einarsrud skal være konferansier. Jeg er veldig glad for at vi kan samarbeide på denne måten og få brukt ungdommene slik, sier Nancy Hamza i Flisa ungdomshus. 

Onsdagens konsert varer i en drøy time og etterpå blir det altså mat og aktiviteter. 

- for mange blir dette debutkonserten

Allerede tirsdag blir det en liten sommerkonsert med kulturskoleelever i foajeen i Rådhuskinoen, den starter klokka 18.00. 

- Det blir en ren kulturskolekonsert allerede på tirsdag, vi får jo ikke plass til alle våre elever på onsdag. Det blir sangelever, flere på gitar og piano, noen blåseelever, som da skal ha en liten konsert i foajeen på Rådhuset. For mange er dette debutkonserten og da er det litt mindre skremmende i foajeen enn storscena i Rådhuskinoen. Teaterelevene våre er ikke involvert disse dagene, men de skal være med på Skjoldmøyaspelet til høsten, sier Myhre.  

Flisa Ungdomshus har sommerstengt etter onsdagens konsert og fram til skolestart.