Eidsvoll Innebandy Cup har blitt en fast turnering for trim og amatørlag, og den har blitt svært populær. Første helga i november kom lagene helt fra Lillehammer i nord til Jessheim i sør - blant annet Våler, som gikk helt til topps i turneringen.

Herrefinalen sto mellom Våler Lightning Ducks og tidligere vinnere av cupen, Ullsokkene fra Jessheim.

Arne Henning Morønning fra Våler utlignet til 1-1 bare fem minutter før slutt, og dermed ble det sudden death. Da det var igjen 23 sekunder før lagene måtte ut i straffer, så prikket Carl Christian Heiberg inn Våler sitt vinnermål, og gikk seirende ut av turneringen og kunne heve pokalen.

– Vi møtte en motstander med spillere som har spilt i førstedivisjon, så dette smakte ekstra godt, sier Magnus Tøraasen i en pressemelding.

Startet for 16 år siden

Våler Lightning Ducks består av en gjeng som trener en gang i uka på Haslemoen.

– Vi startet et lag på ungdomsskolen og vi spilte i bedrift serien på Flisa for snart 16 år siden. Den gang også under navnet Våler Lightning Ducks. Da var det mange bedriftslag i Solør som var med og det var veldig populært, sier Tøraasen.

Det er tredje året på rad at Eidsvoll Innebandy Cup arrangeres, forteller Kjetil Gundersen fra Våler og medarrangør.

– Vi hadde så mange påmeldte at vi måtte utvide antall lag i cupen. I år hadde vi 12 herrelag og seks damelag, fordelt på dame- og herrepuljer.

Turneringen er kommet for å bli, mener Gundersen.

– Vi har allerede fått mange påmeldinger til neste års cup, så dette skal vi fortsette med. Vi oppfordrer også flere solunger til å bli med. Det hadde vært moro å møte andre solunger i finalen neste år, for dit skal i hvert fall vi.