• JUBILEUM: På bildet som Marianne Østmoen viser fram, ser vi Marianne, Bjørn-Martin Brandett og Arnstein Moen som feiret 1- års jubileum.

Bjørn-Martin Brandett som driver HedmarksRadioene AS (SolørRadioen, ElverumsRadioen HamarRadioen, TrysilRadioen og ØsterdalsRadioen) var den aller første redaktøren i 50 prosent stilling. Deretter var Randi Undseth redaktør ett års tid, før nåværende redaktør Marianne Østmoen fikk jobben. 

- Jeg var med og lagde den aller første avisa som ble gitt ut, og her er jeg fortsatt, smiler Østmoen. 

fra fire ansatte til én

Utviklingen har vært stor på de 10 årene som SolungAvisa har blitt gitt ut. 

- Vi var jo vesentlig flere ansatte for 10 år siden, men avisa er ikke noe tynnere i dag! Vi var 4 fast ansatte da vi startet opp, nå er antall ansatte tilpasset litt til virkeligheten og nå er jeg den eneste fast ansatte i tillegg til frilansere, forteller Østmoen. 

Selve utseende på SolungAvisa har ikke forandret seg så mye på disse 10 årene. 

- Ja, det er fortsatt mye som er likt. Vi bruker fortsatt samme mal-bibliotek og vi prøver også å lage samme type saker. Litt har det nok forandret seg, og det er nok litt annerledes utseende på avisa. Navnet på avisa var jo også annerledes i oppstarten, da het den «Avisa Solungen» - men det ble fort SolungAvisa, forteller redaktøren. 

SolungAvisa er ei avis for solunger, med kun stoff fra Solør. 

- Det som står i avisa vår, det har skjedd mellom Braskereidfoss og Brandval - eller så skriver vi om folk som kommer fra det samme område! Her finner du ikke stoff fra Elverum eller Kongsvinger, dette er ei lokalavis for Solør. Det skal det fortsatt være, avisa er om solunger, for solunger og av solunger, smiler Østmoen. 

- mange som roser oss

Abonnentene er rause med ros om avisa. 

- Folk er faktisk flinke til å skryte av avisa! Det er mange som roser oss fordi vi har de lokale sakene, det er noe folk savner i andre sammenhenger. I vår avis vet de at de finner lokalt stoff, og for oss er det ikke noe som er «for lite» til å skrive om, fortsetter hun. 

Redaktøren har også en drøm for framtid for avisa. 

- Ja, det er mange som ønsker seg flere utgaver i uka enn den ene vi har. Flere ønsker seg 2-3 utgaver i uka, og jeg har tidligere sagt at jeg har en drøm om at avisa skal komme ut i alle fall 2 ganger i uka før jeg blir pensjonist! Det er noen år dit, så vi får se om det er realistisk eller om det blir med drømmen. Det er det ikke jeg som styrer, så jeg før prøve å lage det stoffet som skal i avisa som folk forhåpentligvis fortsatt vil lese. Så får vi se etter hvert hva de sier, de som styrer pengesekken, sier Østmoen. 

Noen storslagen feiring av 10-års jubileet er heller ikke planlagt. 

-  Nei, det blir nok ingen stor fest. Jeg får ta meg en tur til bakern og se om han har ei kake til meg, det blir nok ikke noe mer enn ei kake på kontoret, smiler Østmoen - som er klar for 10 nye år - minst!