I over 20 år har Solør Fotoklubb gitt ut Solørkalenderen. 2017-utgaven er nå klar for salg, og medlemmene i fotoklubben er nok en gang stolte over hva de har laget.

- Temaet i år har har vært arkitektur. Bildene går på bygninger og annen arkitektur i de tre Solør-kommune. Det er alt fra stasjoner til gamle bygninger rundt om i bygdene. Våler kirke er selvsagt også med, sier Tor Arne Rønning.

Han er en ivrig fotograf, og er sterkt delaktig i Solør Fotoklubb. Nå er han glad for at kalenderen er klar for salg igjen, og han håper salget går like bra som i fjor.

- Det er medlemmene i fotoklubben som selger kalenderen. I fjor hadde vi et opplag på 800 kalendere, og vi solgte alt, sier Rønning.

Nytt og gammelt

På forsiden av Solørkalenderen 2017 ser vi et bilde som representerer nytt og gammelt. I forgrunn ser vi en gammel flott bygning nede ved stasjonsområdet på Flisa, som tidligere ikke var så godt synlig på grunn av skogen foran. I bakgrunn skimtes blokka Elvsborg som representerer det nye.

- Tanken var å koble nytt og gammelt, og det ble et fint forsidebilde, sier Rønning.

Jula nærmer seg, og på juleaften ligger det mange Solørkalendere under juletrærne i Solør. Men også ellers i Norge.

- Det er jo en fin julegave å sende i posten. Det kan være til folk som har flyttet ut eller som en liten hilsen fra Solør, sier Rønning.