Solør Veterankorps feirer altså 25 år i år og det skal feires lørdag 17. juni. Veterankorpset har hatt en egen jubileumskomitee som har satt i sammen et rikholdig program for feiringen.

- Vi starter dagen med å spille i Kirkenær sentrum klokka 10.00. Deretter marsjerer vi i Kaffegata på Flisa ca. klokka 11.30 og det blir en liten konsert på Sjakkbrettet på Flisa klokka 13.30. Vi avslutter dagen med gratiskonsert i Mosogn Grendehus klokka 16.00, og her blir det gratis bevertning i pausa og loddsalg, forteller sekretær i veterankorpset, Ina Lill Øwre Torp.

Dirigent i jubileumsåret er samme dirigent som var med å startet korpset i 1992, Øivind Berget. 

- Øyvind var med og startet det hele i 1992 og dirigerte oss i flere år. Så hadde han ei pause, før han begynte på igjen for noen år siden. Han er veldig dyktig! Han har drevet med dette i alle år, og vært i Garden i tillegg, sier Øwre Torp. 

Viktig å få vise seg fram

Det er ikke alle som vet at Solør Veterankorps finnes, selv om de altså feirer 25-års jubileum.

- Det er viktig for oss å få vist oss fram, det er ikke alle som vet om oss i distriktet. Derfor skal vi altså vise oss fram litt utendørs på Kirkenær og Flisa, og på Flisa blir det selvfølgelig til at vi spiller en del marsjer, ettersom vi skal marsjere i Kaffegata. På Mosogn Grendehus blir det mere stykker og lengre arrangementer, forklarer Øwre Torp. 

Det blir variert musikk Solør Veterankorps skal framføre gjennom dagen.

- Vi har tatt fram litt forskjellig musikk vi har spilt gjennom disse 25 årene, en del faktisk helt i fra oppstarten i 1992, og dette har vi brukt våren på å øve inn, forteller Øwre Torp.

ønsker flere med!

Solør Veterankorps har flere faste spillejobber gjennom året.

- Vi spiller fast på 17. mai, og vi har alltid en «vi synger og spiller jula inn-konsert» i Grue kirke. Vi prøver også å få til en vår- og høstkonsert, og vi har vært med på forskjellige veteranstevner, i fjor var vi på Gjøvik, forteller Øwre Torp. 

Solør Veterankorps øver på onsdagskvelder i kantina på Luxo på Kirkenær.

- Vi ønsker nye og gamle musikanter velkommen til oppstart etter sommeren! Den yngste vi har med 13 år og spiller i skolekorpset på Kirkenær i tillegg, men ønsker enda større utfordringer og er med oss. Den eldste har passert 70 år, vi har åpent for musikanter i alle aldre. Det er ingen høy terskel for å bli med, så det er bare å møte opp med instrumentet ditt, oppfordrer Ina Lill Øwre Torp. 

Men først er det altså 25-års jubileum som skal feires på lørdag!