• MORO: Poserer gjerne for fotografen, moro på svømming!

Leder i Solør Svømmeklubb, Per Arne Flisnes, har over 70 påmeldte til oppstart. Medlemmene er fra 4 år og oppover, og de kommer fra hele Solør. De er veldig glade for de som allerede har meldt seg på, men ønsker seg enda flere.

- Klubben ble opprettet i 1968, så vi har holdt på en stund. I fjor var det litt over 60 påmeldte, så vi er litt flere i år. Det er også andre unger som er med her, enn de som er med i idrettslagene. Noen er jo selvfølgelig med og spiller fotball osv, men vi har flere som kun er med på svømming.  Alle som ønsker det, kan være med i svømmeklubben - den er for alle. Du trenger heller ikke kunne svømme før du blir medlem, for de aller minste er det først vanntilvenning - bli trygg i vannet. Og etter hvert lærer de seg å oppholde seg under vann, svømme under vann og så svømme vanlig i vannet. De lærer seg også alle fire svømmeteknikker: fri, bryst, rygg og butterfly. De lærer seg også å svømme med klær etter hvert og de lærer seg livredning. De lærer seg egentlig litt av alt som er viktig når man er i nærheten av vann, forklarer Flisnes.

dyktige instruktører

Solør Svømmeklubb har mange og dyktige instruktører.

- Vi har både unge og eldre instruktører, av begge kjønn. Vi har totalt 6 instruktører, noen av disse har også vært med i mange år. Vi har også fått på plass en ny hovedtrener, Joseph Gillen, han har tidligere vært trener for Oslo svømmeklubb og bygget opp den klubben omtrent fra null. Han har vi stor tro på, en kjemperessurs som vi er så heldige å fått med i klubben! Vi har vært heldige med instruktørene våre gjennom mange, mange år - mange flinke folk, sier Flisnes.

Det har vært en del utfordringer med bassenget opp igjennom årene, men svømmeklubben er fornøyd med tingenes tilstand.

- Vi har ingenting å klage på, vi er fornøyd med bassenget vi. Vi leier av kommunen og må derfor ta et lite aktivitetsgebyr fra våre medlemmer. Det er samme sats uansett alder, og alt går tilbake til leie og instruktører, forteller Flisnes.

klubbstevner

Det gjennomføres også to klubbstevner i året.

- Vi har to stevner i året, ett på høsten og ett på våren. Alle aktive svømmere kan da melde seg på en eller flere distanser. De aller yngste svømmer på tvers av bassenget, det blir da 12,5 meter. De litt eldre svømmer 25 meter, de eldste svømmer 50 meter og vi har også stafetter. Det er selvfølgelig med premiering for deltakerne, og vi har speakertjeneste under stevnet. Alle voksne får sitte inne i svømmehallen under stevner, mens under vanlig trening må de sitte utenfor. Unntaket er første gangen. Det er sosialt og moro for de voksne, mens barna samtidig da får konsentrert seg om det de skal, smiler Flisnes. 

Foreløpig er det to treninger i uka, men det er muligheter for flere hvis det blir mange deltakere.

- Nå har vi mandager og onsdager, fra klokka 17 til 21 og det er delt inn i grupper etter nivå - ikke alder. Blir vi enda flere, så kan vi også trene på tirsdager. De som er på vanntilvenning eller akkurat har lært seg å svømme, de er på første gruppe. Vi håper at mange flere melder seg på, vi har plass til mange flere medlemmer, oppfordrer lederen i svømmeklubben.