51 av årets russ ved Solør videregående skole gikk med bøsser onsdag kveld for å samle inn penger til Krafttak mot kreft. I løpet av noen få timer samlet de inn utrolige 82.169 kroner. Det er ny rekord!

- Det ved både å gå dør til dør, og digital innsamling. På nettsiden til Kreftforeningen har vi opprettet en konto hvor bedrifter og privatpersoner kan gi en valgfri sum over nett. Dette fungerte veldig greit, med tanke på at det ikke er alle som har kontanter lett tilgjengelig, sier Rikke Sandermoen Øwre i Solør-russen.

Nytt i år var også Vipps, og det fungerte på samme måte. Russen dekte store deler av Åsnes, i tillegg til Hemjordet og Spulsåsen.

- Den endelige summen har vi ikke fått enda, fordi det kun er de første tallene fra Vipps som er klare, sier Sandermoen Øwre.

Kan fortsatt gi

Dermed ligger det an til at det innsamlede beløpet blir enda høyere når tallene fra Vipps er klare. Åsnes kommune ga 5.000 kroner til saken, og Sandermoen Øwre håper at nabokommunene også slenger seg med.

- Vi er spente på hvordan utfallet blir. Vi håper selvsagt ikke at nabokommunene våre er noe dårligere enn Åsnes, smiler Sandermoen Øwre.

Det er fortsatt muligheter for å gi, og det kan gjøres enten gjennom Kreftforeningen sine nettsider eller via Vipps, der du søker opp «Solør vgs».

- Vil vi si tusen takk til Solør Næringshage og Sparebanken Hedmark som stilte opp og hjalp oss i forbindelse med aksjonen. Ivar Bakke bakte også boller som russen fikk da de var ferdige for kvelden, forteller Sandermoen Øwre.