De mange frammøtte fikk julestemningen servert av søstrene Benedicte og Victoria Vinje fra Våler, som både startet og avsluttet julefrokosten med stemningsfull og utrolig vakker sang. Julefrokosten ble servert av nyoppstartede "Mor Gohjerta", Eva Korsmo Fjeld, og etter inntaket å dømme, falt det i meget god smak.

Ordfører i Våler, Lise Berger Svenkerud, ønsket alle de frammøtte ei riktig god jul, og hadde også med noen kloke ord på veien:

- Jeg tror på et Solør i vekst, fokuser på det positive, vi har mye å være stolte av! Jeg tror ikke på flaks, men det må til hardt arbeide, jeg er nøktern optimist, men Solør har alle muligheter, var den klare talen fra Svenkerud.

kirke- og opplevelsesturisme

Visit Elverum var også tilstede, med markedssjef Ingvild Haugsbråten, som snakket om de mulighetene som finnes rundt kirke- og opplevelsesturisme i Våler. "Vålerkirkene" er etablert, og i sommer var det 2 fulle busser på tur til Våler kirke, Gravberget kirke og Risberget kirkesal, i tillegg har Våler også Mariakirken minnelund, hvor Vålers aller første kirke lå, den ble bygget i 1022. Visit Elverum har stor tro på at denne type turisme vil øke i årene som kommer.

Dagens næringsliv har siden 2003 kåret og presentert Gasellebedrifter, og kriteriene er mange:

- levert godkjente regnskaper

- minst doblet omsetningen over fire år

- omsetning på over en million kroner første år

- positivt samlet driftsresultat

- unngått negativ vekst

- vært aksjeselskap

Årets Gaselle-bedrifter på listen, er:

Nr. 22 Jonas Sandberg AS, Grue

Nr. 47 Skrødahl handel AS, Åsnes

Nr. 49 AButvikling AS, Åsnes

Nr. 50 Entrack AS, Grue

Nr. 58 Hedmark Bygg og oppussing AS, Våler

Nr. 60 Kjernlie AS, Våler

Nr. 62 Solør Hus AS, Åsnes

Alle bedriftene fikk hvert sitt gavekort på 750 kroner fra Ivar "The Cakemaker" Bakke og Solør Næringshage.

nyetableringer i kaffegata

Selv om mye fortsatt er litt hemmelig, kunne daglig leder i næringshagen, Thor Arnstein Berg, fortelle om at det er ny aktivitet på gang i Kaffegata etter nyttår:

- Det er flere etableringer på gang i Kaffegata, og du skal ikke se bort i fra at det blir en kafé i Kaffegata på nyåret, sier en hemmelighetsfull Berg.

Ordfører i Åsnes, Ørjan Bue, avsluttet det hele fra podiet, med å ønske alle ei riktig god jul. Han viste fram mange gode eksempler på noe av alt det som skjer i Solør, fra Våler i nord, til Grue i sør. Og det var ikke rent lite! Men Bue var ikke spesielt imponert over at det var plastjuletre, "sikkert kortreist fra Kina" i Våler kirke, så neste år blir det nok lokal gran hogd i Solør.