Årets første hjemmekamp endte som forventet med en klar hjemmeseier mot Vestre Toten. 

- Det er vanskelig å spille mot sånne lag, og vi hadde en veldig dårlig 1. omgang. Vi går til pause med 6 mål foran, og det er jo ikke bra mot dette laget! Jentene vil de, de er fokuserte, konsentrerte og påskrudd - men det mangler litt på spenningsbalansen. Da blir det halvveis framover på banen og da fremstår det som det gjør i dag. Vi ser rustne ut i kollektivt angrep, forklarer trener Stein Johannesen. 

Sliter framover

Det å finne riktig spenningsnivå mot antatt dårlige motstand, er en utfordring for mange lag uansett nivå.

Er det noe annet dere kunne gjort annerledes i forkant for å treffe på spenningsnivået?

- Løsningen er å spille flere kamper og flere jevne kamper, men slik serien satt er opp er det vanskelig. Nå har vi hatt kamppause i 3 uker, og da blir det ingen flyt i spillet. Vi har terpet på det vi skal på trening og jentene møter opp og vet hva de skal. De gjør også det de skal, men de gjør det på 80-90 prosent. Det er kollektivt også, det er ikke bare én som gjør det. Det er vanskelig, men vi skal ha flere slike kamper mot antatt svakere motstand. Vi jobber mot det å kunne stå i 60 minutter mot sånne lag, og score over 40 mål.  Da har du i alle fall lykkes offensivt! Det bruker egentlig å være motsatt i slike kamper, du scorer veldig mange mål - men du slipper også inn mange mål. I dag gjør vi jobben bakover, men forover sliter vi, sier Johannesen. 

- I dag var det sirup

Hva sitter man igjen med som trener etter denne type kamper?

- Det er en transportetappe egentlig, men det er jo noen ting i spillet vi må trene på. Blant annet må vi trene på igangsetting, som er nøkkelen til å spille mot slike lag. Vi må være gode på igangsetting og framoverspillet i ankomstfasen. Der er vi ordentlig dårlig i dag, det er sirup, sier Johannesen. 

Neste kamp er mot Stange på tirsdag. 

- Det blir en helt annen motstander, og det blir en tøff kamp. Hvis vi ikke har rett spenningsnivå da, så sliter vi, sier Johannesen. 

KAMPFAKTA: 

3. divisjon

Åsneshallen 

Solør håndball - Vestre Toten 30 - 13 (14 - 8)

Utvisninger: 

Solør håndball 3 x 2, Vestre Toten 4 x 3

Solør håndball stilte med følgende spillere (antall scoringer i parentes): 

Keepere: Kirsten Bjerkestrand Sørby og Sarah Seigerud. Utespillere: Minda Hansen-Møllerud (1), Anna Kjellgren (5), Maiken Nilsen Reigstad, Sandra Syvderud (3), Martine Børslungen Haugen (4), Julie Maliberg (2), Alvilde Westby Skyrud,  Madeleine Bråten Mella (6), Frida Njålsson, Silje Syvderud (2), Henriette Haug (6) og Emilie Thorsen (1).

Neste kamp: 

Solør håndball - Stange tirsdag 23. oktober klokka 19.00 i Åsneshallen.