• SPILLENDE TRENER: Per Kristian Wenstad er både trener og spiller for Solør Futsal i 1. divisjon (Foto: privat).
  • ÅRETS TROPP: Solør Futsal har mange nye fjes i årets sesong, her er de fleste samlet - med nye drakter (Foto: privat).

Per Kristian Wenstad og Simen Aasum er nye trenere for Solør Futsal og det har blitt gjennomført et stort generasjonsskifte i klubben som har holdt på siden oppstarten av futsal-ligaen i sin tid. 

- Ja, vi har jobbet hardt i sommer og høst, for å få på plass nye spillere. På styremøte før sesongen, ble vi enige om at vi trengte litt nytt blod og få samlet «trådene» litt. Nå var det på tide med en ny stall med først og fremst lokale spillere, forteller Per Kristian Wenstad.

Nå er det tilbake til røttene og en stall med røtter fra Solør og distriktet.

- Ja, både spillere med tilhørighet til Solør, men også fra Glåmdalsdistriktet. Vi har blant annet fått med noen Kongsvinger-gutter, som Kristoffer Sværk, Ferdaws Hewad, Ulrik Sundby, Lars Kronborg og Simen Nordnes, forteller Wenstad. 

. «gamlegutta» bidrar fortsatt

Selv om Wenstad og Aasum nå har det sportslige ansvaret, så bidrar fortsatt «gamlegutta».

- Ja, vi har veldig god bistand av «gamlegutta». Vi tar en del av avgjørelsene sammen, der både Kristoffer Myrvold, Bjørn Holter og Finn Aagaard resten av gjengen bidrar aktivt. Så det er mer på det sportslige planet vi yngre har tatt over, og det har gått ganske fint. Vi har hentet inn spillere vi kjenner godt, og vi satte som kriterium at vi ønsker spillere som kunne bidra både på og utenfor banen. Spillere som ville prioritere futsal, og det har vi lykkes bra med, forklarer Wenstad. 

Solør Futsal rykket ned fra 1. divisjon i fjor, men har helt andre ambisjoner denne sesongen i 2.divisjon.

- I år spiller vi stort sett mot svakere lag enn i fjor, så ambisjonen er å være i andre enden av tabellen. Med forsterkninger av spillerstallen, og flere folk på trening blir det også bedre treninger. Vi er egentlig bedre på alle punkter, sammenlignet med fjoråret, sier Wenstad. 

Satser dere rett og slett på et opprykk til Eliteserien igjen for Solør Futsal?

- Kanskje på sikt, men det er altfor tidlig å snakke om det nå. Vi får ta denne sesongen først, det blir litt prøving og feiling for Simen Aasum og meg med tanke på det sportslige opplegget, i tillegg til en ganske «fersk» futsalstall. Det viktigste nå er å samle trådene og ta tak i de grunnleggende tingene igjen, som oppmøte på trening og ha en spillerstall med kontinuitet, avslutter Wenstad. 

Sesongen har startet bra:

Runde 1:

Sagene Futsal2 - Solør Futsal 4-4

Solør Futsal - Lindeberg Futsal 11-2

Runde 2:

Solør Futsal - Skeid 9-2

Ski - Solør Futsal 3-3