• NESTLEDER: Kristin Skoglund Klundsæter er nestleder i Solør CK og er selv også aktiv på sykkelen.
  • VANT: Arild Nygaard fra Solør CK vant sin klasse i Norgescupen i år (Foto: privat).

Solør Cykleklubb (CK) har 10-års jubileum dette året og det skal blant annet markeres med jubileumsfest til helga. Per Ivar Antonsen er leder i klubben og var også en av de som startet det hele for 10 år siden. Han har vært leder stort sett hele tiden, med ei lita pause underveis.  

Klubben vokser og vokser, og har nå nesten 300 medlemmer fra hele Solør. 

- Det er ikke så mange av de 300 som er aktive, men de er med i klubben og mange er mosjonister. Det er rundt 20 aktive som er med på mange ritt, og mange mosjonister er med på Birken. På Birken har vi hatt deltagerantall på opp mot 100, i år var det rundt 50 som var med - men det varierer mellom 50 og 100, forteller nestleder Kristin Skoglund Klundsæter. 

jevnt fordelt med medlemmer i solør

Medlemmene kommer fra hele Solør og det er ganske jevnt fordelt kommunene i mellom.

- Ja, det gjelder både de som er aktive og de som er mosjonister. Akkurat nå er vi nede i en bølgedal når det gjelder antall aktive, men dette svinger som det meste ellers i sykkelverden. Solør CK har noen faste ritt vi deltar på gjennom sesongen, det er både landevei og terrengritt, så vi er en allsidig klubb. Vi er på med på Lillehammer - Oslo, i Sverige er vi med på Vätternrunden og Cykelvasan, og på Birken som sagt, sier Skoglund Klundsæter. 

I tillegg har Solør CK sine egne ritt.

- Vi har Intersport-karusell som arrangeres i alle 3 kommunene, et ritt som er for alle aldersgrupper, og både trim og for aktive. I tillegg har vi klubbritt i landevei, i tempo, i terreng og bakketempo. Vi har flere forskjellige treningsgrupper også, så du sykler med andre på stort sett samme nivå. De aller sprekeste har fellestrening to dager i uka med tøff sykling, og mosjonistene har også to fellestreninger i uka, forteller Skoglund Klundsæter.

satser for å få med enda flere yngre

Klubben har også forskjellige tiltak for å få med yngre på sykkelen også. 

- Vi har hatt terrengsykkelskole for de mellom 10 til 15 år. Vi prøver å gjøre oss synlige på slik som Solør Martn, der vi er med på «Tour of Norway for kids», vi har vært med vårfesten på Flisa og arrangert sammen med Trygg Trafikk og nå sist var vi med på høstlekene på Kjellmyra, fortsetter hun. 

Solør CK har egne rundbaner i alle 3 kommunene: Myrmoen på Flisa, i Kirkenær sentrum og på Haslemoen. Og det finnes mange oppmerkede sykkelruter på Finnskogen.

- Løypene på Finnskogen er populære, både av aktive og av mosjonistene. Det er mange som har blitt godt kjent på Finnskogen, etter at de løypene ble merket opp! Mange sykler der om vinteren også, med piggdekk, men de fleste går nok på ski på vinterstid. Men de aller ivrigste bruker piggdekk og hodelykt, smiler nestlederen i Solør CK.