• I NORGESTOPPEN: Solør-spillerne hevder seg i toppen, og helgas prestasjon var enda et godt eksempel på akkurat det. Til venstre, Vetle Vålbekken og Alexander Beck.

Briskebyen Open var en World Cup kvalifiseringsturnering, en av mange turneringer bowlingspillere over hele Norge spiller for å samle poeng. Hvert år sender Norge en mann og en dame med mest poeng etter alle turneringene. De skal representere Norge under World Cup. I fjor dro den unge Solør spilleren Jonas Dammen (18) til USA.

I finalen spilte de tre Solør ungdommene Alexander Beck (18), Jonas Dammen (18) og Vetle Vålbekken (18). Alexander spilte solid hele dagen, og hadde med seg summen 709 inn i siste finale steg. Han ledet med 45 poeng over Jonas, og 47 poeng over Vetle før de siste tre seriene. Før siste serie hadde forspranget økt, og Alexander ledet nå med 67 poeng over Jonas. Alexander avsluttet sterkt med 238, og vant til slutt med 97 poeng over Jonas og 113 poeng over Vetle.

- Det var veldig fint å spille, og det var veldig moro. Det ble spilt ganske mange høye serier, men det å være den som trakk det lengste strået er kjempe artig. Endelig fikk jeg til når det gjaldt, sier Alexander Beck

Ikke bare tok Alexander med seg mange poeng til World Cup kvalifiseringen, men også en pengesum på 10.000 kroner. Alexander har planene klarer, og drar allerede på ny WC kvalifiseringsturnering nå til helga, 29.-31. mars. Da går turen til Trondheim for å spille Munken Open.