Fredag under Vålerdagene fra klokka 19.30 til midnatt spiller Solongan utenfor Vålersenteret. Når klokka passerer midnatt flytter duoen seg inn for å fortsette spillingen hos Dennis Kro & Pizzeria.

I duoen spiller Arild Espen Aas gitar, mens Terje Berget spiller keyboard og munnspill. Begge står for sangen, og sammen har de øvet inn et mer eller mindre internasjonalt repertoar som passer både til pubscener og dansefester.

- Vi har vært kompiser lenge, så det er klart det er artig å spille sammen. Øvingslokalet er hjemme hos Terje på Braskereidfoss, forteller Arild Espen, som selv er fra Våler. 

Han har lang fartstid innen musikken, og har spilt på heltid siden 2009. Spillejobbene har vært i både Norge og Sverige, på alt fra steder som O'learys i Stockholm til The Bishops Arms i Eskilstuna i Sverige, og fra steder på Vestlandet til Corner'n pub i Brumunddal.

– Av helsemessige årsaker valgte jeg å ta en pause fra musikken våren og sommeren 2017, og Terje spurte da om vi skulle begynne å øve sammen. Slik ble det, forteller han.

Har du enda ikke hørt duoen spille er altså Vålersenteret stedet førstkommende fredag.

OBS: I programmet for Vålerdagene står det at Solongan skal spille både fredag og lørdag. Dette er dessverre feil. De spiller kun fradag.