• MANGE IGJEN: Så langt er det 16 PC-er som står igjen hos Gulesider 1880. Interesserte kan ta kontakt med Ida Lill Schjærin.

Totalt 44 datamaskiner ble utrangert hos Gulesider 1880 på Flisa i fjor. Maskinene var 7 år gamle, og bedriften hadde behov for en oppgradering knyttet blant annet til deres sentralbordløsning.

- Å kaste disse PC-ene var aldri tema. Vi ønsket at datamaskinene skulle fortsette å glede noen i nærmiljøet, og bestemte oss derfor for å gi dem bort til glede for barn og unge i Solør, sier Ida Lill Schjærin hos Gulesider 1880.

Maskinene egner seg dårlig til å dra tunge programmer og spill, men er fullt brukbare til tekstbehandling og ordinær surfing. Så langt er det 28 maskiner som er gitt bort.

- 15 datamaskiner er gitt til Finnskogen Montessoriskole, 10 til Flisa Ungdomshus og tre til Flisa Allianseidrettslag. Alle har satt stor pris på gaven fra oss, smiler Schjærin.

Hvor mye de 44 datamaskinene er verdt er Schjærin usikker på, men nypris er trolig langt over 200.000 kroner.

Fortsatt 16 maskiner igjen

Med 28 maskiner utdelt betyr det at fortsatt 16 maskiner står igjen hos Gulesider 1880 på Flisa.

- Med maskinene følger også skjerm, men tastatur og mus er forbruksvare hos oss og følger derfor ikke med. Dersom det er noen som ønsker datamaskiner rettet mot barn og ungdom i Solør er det bare å ta kontakt. Vi er veldig glade om maskinene kan komme andre til glede, sier Schjærin.

Det er snakk om PC-er med Windows 10, 2 GB RAM og uten CD-rom. Selv om maskinene er 7 år gamle er de fullt brukbare i mange år til. 

- Dersom noen mener de har gode formål å bruke PC-ene til kan de kontakte meg. Helst på epost ils@1880.no, sier Schjærin.

For tiden jobber det 33 personer hos Gulesider 1880 på Flisa, og den landsdekkende opplysningstjenesten liker seg godt på Flisa.

- Ekstra stolte blir vi hver gang det er en solung som ringer. Da skjønner vi at de støtter det lokale selv om vi jobber mot et landsdekkende marked, smiler Schjærin.