Egentlig skjønner han ikke helt hva som skjer. Per Martin Engebretsen (29) fra Braskereidfoss fikk med seg musikervenner på å gi ut en durspillplate, og valgte å trykke opp CD-plata i 1.000 eksemplarer. Planen var å ha CD-er i lang tid fremover, men det ser heller mørkt ut.

- Jeg hadde kanskje tenkt å ha plater i mange år fremover, men fortsetter det slik blir det verre. Planen var opprinnelig å lage 300 plater, men det var godt jeg dro på litt ekstra, sier Engebretsen.

For etter lanseringen på Rørosmartnan i februar har han nemlig solgt over 350 plater. I tilknytning til CD-en er det også trykket opp et notehefte, og salget av dette går også unna.

Noteheftene går unna også

- Cirka for hver 4. CD følger det med et notehefte. De som handler er i alle aldre, og både musikere og ikke-musikere. Tilbakemeldingene er veldig bra, så dette synes jeg er skikkelig moro, sier Engebretsen.

Til daglig spiller han også i bandet Fem om dagen sammen med Magnus Rostille, Per Erik Fallås, Göran Nilsson og Tommy Fjeld. De har også bidratt på plata, og det har også Ida Reitan på piano.

Omlag én måned brukte Engebretsen på hele plate- utgivelsen sin. Den er spilt inn i studioet til Vidar K. Karlsen i Våler, og den fysiske plata ble lansert i forbindelse med Rørosmartnan i februar.

- Jeg har vel spilt helt siden januar 1996. Den gang var jeg bare åtte år, så nå er det på tide med en egen plate, sier Engebretsen.

Neste helg skal Engebretsen spille noen timer på Grundsetmart'n, og det ser han frem til nå. Det er nettopp på slike arrangement toradermusikken slår ekstra godt an.

- Jeg har gode minner fra Grundsetmart'n selv, og skal spille noen timer på Rådhusplassen lørdag. Det blir veldig koselig, sier Engebretsen.