• BACKUP: Håvard Grostad stilte som backup-trener. - Det var full klaff, sier Sol Anette Waaler (Foto: privat).

Lørdag var det vennskapsstevne mellom et fransk lag og AK Bjørgvin, som er en løfteklubb i Bergen. Landslagsutøvere var invitert for å ha mulighet til å ta VM kravet. Det franske laget er ganske gode og har flere EM deltakere og to med medalje fra årets EM.

- Målet mitt med konkurransen var å ta A-kravet til VM, som betydde at jeg måtte løfte 194 kg sammenlagt. B-kravet var på 187 kg, noe jeg allerede tok på EM i mars. Ved å ta A-kravet får jeg hele reisen dekket av forbundet og slipper å betale selv. Konkurransen for min del startet godt med et lett rykk på 82 kg, deretter også lett 85, før en hårfin bom på 87. I støt gjorde jeg 105 kg i første løft og 109 kg i andre løft. Det er det samme som min personlige stevnerekord, og det gikk mye lettere enn på NM! Dette ble også ny norsk rekord i vektklasse 64 kg, da jeg veide inn på 59,58 kg. Min vektklasse er 59, men på kvalik-konkurranser kan jeg veie inn på max 59,9. Nå hadde jeg klart kravet, men gikk likevel inn på 111 kg i siste forsøk. Jeg ble litt frempå og det ble en bom. Jeg er veldig fornøyd med å klare kravet! I fjor var jeg 1 kg unna B-kravet og det var veldig bittert og jeg hadde en periode der jeg var litt nedfor etter dette. Derfor smakte det ekstra godt å gruse B-kravet i år, sier en strålende fornøyd Sol Anette Waaler. 

søker sponsorer

Gjennom sesongen har Sol Anette Waaler også konkurrert i Tyskland. 

- Jeg har også blitt invitert til å løfte i den franske ligaen sammen med dette franske laget i neste sesong. I år har jeg løftet i Bundesligaen i Tyskland for Obrigheim , så nå har jeg to muligheter for løfting i utlandet: i Tysklands nest beste klubb og i et av Frankrikes beste. Jeg skal derfor gjøre et valg angående dette før sommeren. Det er ingen tvil om at løfting i utenlandske serier gjør meg til en bedre utøver og jeg trenger slik erfaring for å nå målene mine. Nå er det bare å brette opp armene og fortsette å gjøre jobben hver eneste dag. Jeg er supermotivert og gleder meg til en sommer med ferie i Italia med familien og treningssamlinger i både Latvia og Frankrike, sier Waaler. 

- Jeg er fortsatt på utkikk etter noen som vil være med å bidra til satsingen min gjennom sponsing, da jeg per dags dato jobber mye ved siden av satsingen og sliter med å få nok hvile mellom alle treningsøktene, sier Waaler.