• GA ALT: Det best trente laget i Europa! Sol Anette Waaler bakerst.
  • EUROPAMESTERE: Sol Anette Waaler fra Flisa (nr. 2 fra venstre) og laget Maxpulse Spartans ble Europamester i Crossfit i Berlin i helga (Alle foto: privat).

EM i Crossfit (Regionals) gikk i helga i Berlin i Tyskland. For Sol Waaler ble det en spesiell opplevelse. 

- Dette var en surrealistisk opplevelse som gikk over all forventning! Vi var faktisk to på laget som ikke hadde tenkt til å gjøre kvalifiseringen til Regionals (EM i crossfit) fordi vi var opptatt med andre ting. Jeg trente mot EM i vektløfting, og fokuserte på det. Etter mye om og men gjennomførte vi likevel kvalifiseringen, og endte opp med å komme til Regionals (EM i crossfit). Vi kvalifiserte oss som nr. 12 i regionen og hadde egentlig ingen forventninger om å komme videre til Games/VM før vi kom til Berlin, forteller Waaler. 

- nervepirrende siste økt

Helgen besto av to økter hver dag og etter første økt lå de på 16.plass.

- Vi var langt nede psykisk fordi laget ikke presterte så godt som vi hadde håpet. Økt 2 endte vi faktisk med å vinne, noe som fikk oss til å få troen på en topp 10 plassering totalt. Etter dag 1 lå vi på 4.plass totalt. Dag 2 startet dårlig med en 13.plass og avsluttet på aller beste vis, nemlig med en 1.plass på økt 4. Inn i siste dagen lå vi totalt på 3.plass, og så virkelig at vi hadde mulighet for å kvalifisere oss til Crossfit Games. Økt 5 endte med en 2.plass, og da manglet vi bare å få en grei plassering på siste økten. Den siste økten var nervepirrende og vi ga alt vi hadde, fortsetter Waaler. 

lang ventetid før resultatet ble klart

Etter denne økten visste de ikke hvilken plassering de hadde og de måtte vente på konkurransegulvet på resultatene.

- Dette var et ganske langt kvarter med venting. Resultatene var klare, og de ropte opp «Maxpuls Spartans» på 1.plass. Dette kom overraskende på oss alle og vi ble utrolig glade! Spesielt på grunn av at laget ikke hadde fått øvd på noen av øktene på forhånd, da Mari og jeg har vært på Tenerife på treningsleir og konkurranse i vektløfting uken i forveien, sier Waaler.

- Alt i alt, en magisk opplevelse som er helt rå å oppleve. Det er ganske rart å tenke på at vi er det best trente laget i Europa. Vi er utrolig stolte og glade for all støtte og hjelp vi har fått hittil på veien, og det hadde ikke vært mulig uten sponsorer. Nå er vi på utkikk etter flere sponsorer som vil hjelpe oss til USA og Crossfit Games/VM i crossfit, sier Waaler.  

- Følg oss gjerne på veien dit gjennom Instagram, der dere kan følge @solanette og @maxpulsspartans, avslutter Sol Waaler, Europamester i Crossfit.