• GÅRDSLEKER: Torsdag legges det opp til barne- og familieaktiviteter på Helt Ville Dager. Her ser vie Ole Marius Sillerud som bidro med noen gårdsleker i fjor.

Det ble en helt vill suksess for Helt Ville Dager på Skansen i fjor. Årets arrangement er dobbelt så stort i antall dager, og programmet er mer tettpakket enn noensinne. Artistene begynner å komme på plass, og det gjør også det øvrige programmet.

Lørdagen begynner å bli så tettpakket programmessig at Knut Arne Gjems og Thor Arnstein Berg vil søke Åsnes kommune om å stille klokka én time tilbake ved midnatt.

- Vi søker om å få en egen flaggdag lørdag 27. mai som Solørs festdag. Så ser vi at programmet blir så tett at vi trenger en ekstra time, sier Knut Arne Gjems.

Trenger mer tid

Denne lørdagen vil mange av Solørs beste artister stå på scenen, og for å rekke alt trenger arrangørene rett og slett mer tid. Thor Arnstein mener søknaden om en ekstra time er god.

- Jeg kan ikke skjønne annet enn at denne blir godkjent i Åsnes kommune, smiler Berg.

Årets Helt Ville Dager starter onsdag 24. mai med en dag for næringslivet som i fjor. Det er også planer om å få til en politisk debatt der kommunereformen igjen skal på dagsorden.

- Solør kommune settes igjen på kartet, sier Gjems.

Ellers er det ventet besøk fra flere utflyttede solunger som skal fortelle sine suksesshistorier i næringslivet, og det skal inspirere andre.

Familiedag torsdag

Torsdag legges det opp til en barne- og familiedag. Det blir gammeldags marked med dyr og gårdsleker.

- Denne dagen er det jo Kristi Himmelfartsdag og de fleste har fri. Da passer det bra å gjøre en del aktiviteter for de minste. Vi jobber også med å booke et stort band som appellerer til barn og ungdom, sier Berg.

Torsdag kveld blir det et totimersshow med Eldar Vågan for de litt eldre. Fredag og lørdag blir det tettpakket program, og lørdagen blir som i fjor rettet mot Solørs beste artister.

- Vi skal helgrille bjørnen som ble felt i Våler i fjor sommer, og det blir en solid artistlinup med de beste artistene fra Solør.

Flere artister vil ikke duoen røpe ennå, men iSolør.no og SolørRadioen kommer tilbake med artistene som slippes fortløpende.