• VENTER PÅ SNØ: Snøscooterleden i Åsnes er ikke farbar ennå på grunn av for lite snø, men Arild Bredesen har alliert seg med «Frang og gjengen» og lover at leden blir farbar i vinter også.

Da blant annet Arild Bredesen og Håvard Udnæseth gikk i bresjen for å stifte en snøscooterklubb for ti år siden hadde de ett mål for øyet. Nemlig å få lov og kjøre snøscooter lovlig i Åsnes kommune. Målet har de nådd.

- Selv om det gikk mange år nådde vi målet vårt. Vi fant ut at skulle vi få til scooterkjøring i Åsnes måtte vi ha en klubb som sto bak. Vi kalte inn de som vi visste hadde snøscooter til et møte på Velta, og alle som ble innkalt møtte, sier Håvard Udnæseth.

Bredesen i front

Siden starten 30. desember 2006 har det vært Arild Bredesen som har vært frontfigur i ÅFIL avd. snøscooter. Han får ros av Udnæseth for innsatsen som er lagt ned.

- Arild har gjort en kjempejobb, og vi i klubben setter stor pris på alt arbeidet han har lagt ned. Sammen har vi fått til en snøscooterled i Åsnes, og interessen rundt den er stor, sier Udnæseth.

Selv om klubben formelt var 10 år helt på tampen av fjoråret skal dette markeres i år. Markeringen skjer på Gransjøen 25. februar.

- Her skal vi ha telt, trubadur og litt festligheter. Til jubileet har vi også fått laget en egen sang, sier Arild Bredesen.

Klubben har nemlig fått med seg Per i Vråa til å lage jubileumssangen «Te Gransjøen», med god hjelp av flere av klubbens medlemmer.

- Vi var en gjeng som reise til han og gikk i studio. Sangen er skrevet på kjøkkenbordet hans, og sangen er lagt på litt ut på kvelden. Som kanskje folk hører, ler Bredesen.

Sangen handler kort og godt om klubben, og tur til Gransjøen.

Dobbelt så mange medlemmer

Da klubben ble stiftet i 2006 var 50 medlemmer som meldte seg inn i dag. Ti år senere har klubben dobbelt så mange medlemmer, og interessen er stor. Nå håper de at det snart skal komme nok snø til at leden i Åsnes blir farbar.

- Nå er det ikke nok snø. Før vi kjører må vi evaluere og borre istykkelser. Snøen vi har nå er for dårlig og blåser bort, men det blir nok snø i løpet av interen. Vi har aliert oss med Frang og gjengen, ler Bredesen.

Her kan du høre jubileumssangen til ÅFIL avd. snøscooter (ekstern lenke):