• STORT TEAM: Det er mye folk i sving for å filme tv-serien. Hoveddelen av opptakene gjøres i Østfold.

Hovedhandlingen i TV-serien om William Wisting foregår i Østfold, men på grunn av snømangel måtte filmtemaet se seg om etter andre steder å gjøre opptak.

- I historien er det mye snø, så vi måtte være sikre på at det var snø der vi skulle filme. Vi skulle også filme på en juletrefarm som vi fant her. Vi fant også andre steder vi ville filme, men valget falt på Grue, sier Regissør Trygve Allister Diesen  

Det er mange kjente navn som er med blant annet Sven Nordin, Carrie-Ann Moss, Mads Ousdal, Thea Green Lundberg, Jonas Gravli og Kjersti Sandal. 

- Det var cirka 100 personer som meldte seg på som statister. Vi fikk masse hjelp fra fagfolk, Brannmenn, krimteknikere og politi. Første gangen vi var her føltes det nesten ut som om vi var hjemme siden vi ble tatt godt imot, sier Diesen.

Denne produksjonen er et samarbeid mellom Cinenord Drama og det danske selskapet Good Company Films. 

- Det er veldig morsomt med en internasjonal produksjon. Dette er en av de største innspillingene som er i Norge for tiden, så er det morsomt å jobbe med så mange flinke, sier Emilie Beck 

Mye folk i sving

Det er et stort crew som har mange ulike oppgaver slik at resultatet blir som planlagt. 

- Innspillingen varer i 10 til 12 timer hver dag, av det er det cirka 5 minutter som blir brukt, så det er utrolig mye jobb, legger Emilie Beck til. 

- Vi har tatt med deler av hovedplottene fra boken, men vi har lagt til litt personlig drama og andre konflikter. Jeg tror dette blir veldig bra, vi har vært veldig heldige med været. Og når vi får fine bilder, har med flinke skuespillere og har en bra historie så blir det bra. Vi er veldig optimistiske. Jeg vet ikke om vi kommer til å bruke Grue igjen i akkurat denne produksjonen, men kommer gjerne igjen. Vi har bodd veldig fint både her på Opaker Gård og på Skaslien, sier Trygve Allister Diesen.