Toppturer har blitt veldig populært i Åsnes, og det har stort sett vært en økning i antall deltakere hvert år siden oppstarten i 2006. Mange topper har vært med flere ganger, mens noen byttes ut enkelte år.

- Alt er foreløpig ikke klart, men vi satser på 12 toppturer i år som tidligere. Vi har allerede fått inn forslag til nye topper, og vi er i planleggingsfasen i forhold til hvilke topper som skal være med i år. At deltagerantallet stiger stort sett hvert år, tenker jeg viser at de toppturene vi har hatt så langt - er et veldig bra helsefremmende tiltak. Engasjementet er stort, det er positivt og noe vi trenger i kommunen. Dette er folkehelse, folk kommer seg ut og det er et lavterskeltilbud som passer for alle, forteller Thomas Meiningen. 

LØYPEANSVARLIGE PÅ DUGNAD

De løypeansvarlige stiller opp på dugnad, og gjør en uvurderlig jobb.

- Ja, de er vi helt avhengige av og de setter vi utrolig stor pris på! De setter opp postkassene, merker opp løyper, oppdaterer løypebeskrivelsen og følger opp utover i sesongen. Jeg har allerede vært i kontakt med flere som ønsker å fortsette som løypeansvarlig. Folk er engasjerte og det er «gærarti»! Er det noen som har tips om nye topper og løypeansvarlige, så er det bare å ta kontakt med meg, sier Meiningen.

FORTSATT MANGE SOM IKKE HAR GÅTT TOPPTURER

Selv om det har vært en jevn økning med deltakere nesten hvert år, er det fortsatt mange som ikke har tatt sin første.

- Dette er noe som passer for alle. Jeg har som mål å gå alle toppene i år, for selv om jeg jobber i kommunen så er jeg ikke så godt kjent. Det må ikke være en treningstur heller, du kan ta med deg en venn eller ta det som tur med familien, sier Malin Jansson.

Jansson reklamerer også med at BUA (utlån av sport- og fritidsutstyr) inviterer til fellestur når sesongen åpner i mai.  

for fin sommer?

I fjor var det over 17.200 registrerte turer, for første gang en liten nedgang - mest sannsynlig grunnet den fine sommeren. 

- Vi kan lokke med fine premier, og vinnerne trekkes vilkårlig blant de som har levert inn kort. I tillegg til Åsnes kommune, har også flere andre bedrifter sine egne interne konkurranser. Vi oppfordrer flere bedrifter til å samarbeide med oss, vi har noen faste som er med hvert år. Vi ønsker at enda flere bedrifter blir med, så bare ta kontakt med oss, forteller Meiningen. 

Oversikt over de respektive toppene, med kartbeskrivelser, kommer etter hvert på kommunens hjemmeside og på Biblioteket på Rådhuset. Der får du også klippekort, og kartbeskrivelser på papir hvis du ønsker det.