• TIDLIG PÅ: Utstillerne er allerede i gang ei drøye uke før det hele starter torsdag 10. august.
  • BRANNTÅRNET: Her vil det bli stor aktivitet, med blant annet skogbrannhelikopteret.

Ettersom det er 55. gang arrangementet gjennomføres, vil det være mye kjent for de som har vært innom tidligere, men det vil også være en del nye spennende aktiviteter og opplevelser for alle. 

- Vi frister med en god miks av gammelt og nytt. Vi satser videre på Innlandsfisketorget på Prestøya, hvor det vil bli aktiviteter og foredrag. Ved Brannvakttårnet kan du møte skogens brannvoktere, som sammen med Sivilforsvaret og Midt-Hedmark brann og redning sprer viktig kunnskap, også til barn og unge. Foredrag blir det selvsagt: om villsvin, skrantesjuke på rein, myter om rovdyr og bruk av viltkamera – for å nevne noe, forteller Stein Tore Andersen, arrangementsansvarlig. 

Det hele starter torsdag 10. august og avsluttes søndag 13. august. 

- Det er en fantastisk flott og lang tradisjon, hvor vi altså arrangerer jakt- og fiskedagene for 55. gang i år. Det har utviklet seg fra å være en liten møteplass, til å bli et stort arrangement med mellom 32-35.000 besøkende hvert år. Vi har hatt opptil 40.000 besøkende tidligere, men da var arrangementet over flere dager - nesten ei uke i strekk. Nå er vi tilbake til 4 dager, 4 veldig innholdsrike dager, og publikumsinteressen og oppmøtet er veldig bra, smiler Andersen. 

- INNHOLDSRIKE DAGER

For mange har arrangementet blitt en lang og fin tradisjon, og noe man bare «må» få med seg.

- Det er 4 veldig innholdsrike dager, med fokus på jakt, fiske og friluftsliv. Det har blitt et veldig flott familiearrangement gjennom årene, og her er det aktiviteter for alle, fra barn til foreldre til besteforeldre. Det er varierte tilbud, der du kan prøve ting, du kan mestre ting, smake på ting og kjøpe ting. Du kan rett og slett ha en fin dag på en fin arena, sier Andersen.

Det skjer veldig mye på de 4 dagene.

- Det er både aktiviteter og arrangement, og det er over 250 utstillere i år.  Vi har også et sterkt faglig program, med faglig innslag som passer for de som vil fordype seg innenfor forskjellige tema. Vi har også egne jakt- og fiskedager for barn i arrangementet, det foregår på torsdag og fredag. Det er innholdsrikt og mye å finne på for alle og enhver, forteller Andersen. 

Du må heller ikke nødvendigvis være superinteressert i jakt og fiske, for å kunne ha noen fine dager på Skogmuseet. 

- Nei, det må du absolutt ikke. Jeg tror faktisk at en del av publikum heller ikke er det, men synes det er veldig koselig med en dag her hos oss og det er mye å oppleve uansett, det er mye å smake på og gode matradisjoner frister også, sier Andersen.

- MANNSDOMINERT TIDLIGERE

Tidligere var nok jakt- og fiskedagene mest for «far», men slik er det ikke lenger.

- Nei, det har forandret seg! Ser vi tilbake i tid, så var nok størsteparten av de besøkende veldig mannsdominert. Det har forandret seg mye de siste 6-7 årene, og nå er det hele familien som tar turen. Arrangementet har også forandret seg i tråd med det, så nå er det et stort familiearrangement, men det er fortsatt mye mannfolk da, smiler Andersen. 

Stein Tore Andersen har vært med i rundt 15 år og det er en rutinert gjeng som jobber store deler av året med arrangementet. Et av høydepunktene for mange, er hundeutstillingen på lørdag og valpeshowet på søndag. 

- Ja, dette har blitt veldig anerkjent og en viktig utstilling for mange hundeeiere. I fjor var det 850 påmeldte hunder på lørdagen! Vi ligger vanligvis på rundt 600-700 og det er jo veldig bra da, mens på valpeshowet  bruker det å være rundt 200 valper med, sier Andersen.

De håper selvsagt på bra vær, men folk kommer uansett.

- Ja, et år regnet det hele arrangementet - men det kom over 30.000 uansett! Men vi håper jo selvsagt på rundt 18 grader og lett overskyet, da er det perfekt, smiler Stein Tore Andersen.