• LEDER: Anette Rismoen er leder i turngruppa, og gleder seg sammen med utøverne til juleturnshow.
  • AKROBATER: Det vil bli mye luftige svev og moro lørdag 2. desember.

Anette Rismoen er inne i sitt første år som leder for turngruppa i Flisa AIL, og gleder seg stort til ett av årets høydepunkt - nemlig juleturnshow i Åsneshallen lørdag 2. desember. 

- Vi har holdt på noen år, men kjører på igjen i år også. Vi håper både foresatte, besteforeldre og alle andre som vil, tar turen til Åsneshallen på lørdag, så de får sett hva vi har holdt på med det siste halvåret. Åsneshallen har stort sett vært full i alle år, og vi fyller opp alt som er av sitteplasser, smiler Rismoen. 

skal vise fram det de har lært

Alle turnerne får vist seg fram på parketten og det blir også noe å bite i for de på tribunene. 

- Ja, alle turnerne får vise fram det de har lært og ellers selger vi lodd til inntekt for turngruppa og det blir også salg av kaker og kaffe, sier Rismoen. 

Turngruppa har blitt veldig populær og nå er det litt over 100 unger som er med. 

- Drøye 100 unger er med fra hele Solør og det er 11 trenere som er med.  Gruppa er delt inn i 4 grupper fordelt på alder: den yngste gruppa er 2011-unger, så er det to og to alderstrinn, til den eldste gruppa som er født 2003-2006, forteller Rismoen. 

- ungene stortrives

Turngruppa har turnshow både til sommeren og til jul, men er også med på konkurranser. 

- Ja, vi er med på barnekretsstevne hvert år, det er kjempeartig og ungene stortrives - de får til og med «lov» til å overnatte! Til neste år håper vi også få vært med på turnkonkurranser for de eldste turnerne våre, sier turnlederen.

Med så mange unger i turngruppa, krever det også mange voksne og et stort apparat i sving. Det er heller ikke enkelt å få tak i turntrenere i distriktet vårt.

- Nei, det er kjempevanskelig! Vi er heldige som har med oss Stine Stake fra Kongsvinger, som trener de eldste gruppene. Ellers har vi mange kjempeflinke foreldre som stiller opp som trenere, og vi prøver å kurse de så godt vi kan, sier Rismoen. 

- turn er kjempebra i tillegg til andre idretter

Flere av ungene er ikke bare med på turn, men også andre idretter. Det gjør at kabalen kan bli en utfordring til å gå opp. 

- Turn er kjempebra i tillegg til andre idretter! Vi prøver å legge til rett slik at det ikke kolliderer med andre idretter i Flisa AIL, men det er litt vanskelig å koordinere så det ikke kolliderer i Våler og Grue, forteller Rismoen.

Juleturnshowet er altså lørdag 2. desember klokka 12.00 til 14.00 i Åsneshallen.

- Alle turnerne skal møte opp klokka 10.30, og vi håper at det blir full hall i år også, sier Anette Rismoen.