• FORTSATT MORO: Roy Bråten har vært turneringsleder i alle 39. utgaver og synes fortsatt det er like moro!

Roy Bråthen startet i sin tid opp Grueturneringen, og er altså fortsatt leder på det 39. året. 

- Nå har jeg blitt pensjonist og har ingen planer om å gi meg. Men samtidig skal jeg ikke stå i veien og bli en «sjuende far i huset» hvis noen vil overta. Det er jo helsa som bestemmer hva man klarer framover, men jeg synes fortsatt det er like moro, smiler Bråthen. 

Spilles 864 kamper på 2 dager

Selv om mye er «ved det gamle» med den tradisjonsrike turneringa, så er det også noe nytt dette året. 

- I år prøver vi for første gangen 3er-fotball og vi har kjøpt inn 4 baner (med vant) som blir satt opp på stadion. Det blir turnering for 6- og 7-åringer på lørdag, og de er like fullverdige som alle andre deltagere. De får også premier, turneringsminne og opp på scena for premieutdeling. Det er påmeldt både lokale lag og lag utenfra. Det er også stadige endringer i klassene, nå skal 10-åringene spille både 5er- og 7er-fotball, og 12-åringene skal spille både 7er- og 9er-fotball. Det betyr at vi får enda flere spillere enn vi noen gang har hatt, men vi bruker fortsatt 30 baner i nærområdet. Det blir kamper fra klokka 0800 til klokka 1930 på lørdags kvelden og fra klokka 0800 på søndags morgen til klokka 1800 på søndags kvelden. Det betyr 864 fotballkamper! smiler turneringslederen. 

Venter 10.000 totalt

Med så mange kamper, er det selvsagt veldig mange fotballspillere og andre som kommer til Grue denne helga. 

- Ja, det er rundt 3.200 spillere og med foreldre og andre, venter vi at det skal komme rundt 10.000 personer hit denne helga.  Det er jo selvsagt litt væravhengig hvor mange som kommer, men vi har pr i dag bestilling på 564 campingvogner og telt! Alle disse skal ligge på området som vi har, men det er også mange som ordner seg selv og ligger i området. En av de utfordringen vi har, er å skaffe innkvartering til folk. Folk ønsker i dag å bo mer komfortabelt enn tidligere, flere og flere vil bo på hotell, og det har vi jo for lite av i distriktet, sier Bråthen. 

800-900 frivillige

Ei turnering av denne størrelsen, krever naturlig nok mange frivillige. 

- Det kreves voldsomt med folk for å gjennomføre Grueturneringen! Det skal være døgnvakt på skoler og overnattingssteder, parkeringsvakter og ikke minst til matservering. Vi skal servere 3.300 måltider 6 ganger i løpet av helga! I tillegg skal jo alle innkvarteres og det skal ikke minst spilles kamper. Vi er avhengig av alle støttespillerne vi har, og vi har samarbeid med alle grupper i Grue IL, russen, Grue Rotary, speidern, skolemusikken, og andre foreninger også. Det er litt over 800 funksjonærer, sammen med 60 dommere som skal dømme alle kampene. Vi tar gjerne i mot flere dommere! Det er rundt 800-900 funksjonærer, og mange av de tar både doble og triple vakter! sier en stolt Bråthen. 

Mange svenske lag med i år

Hva er det som gjør at det er veldig mange lag som kommer igjen år etter år?

- Vi må jo har gjort noe riktig! Vi ser jo at vi fortsatt holder stand i forhold til antall lag, mens andre turneringer sliter litt mer. Mange av klubbene er også gjengangere, som kommer igjen år etter år. Vi får også nye lag hvert år og i år har vi gledelig nok fått mange svenske lag med. Det er veldig viktig med kontinuitet og kvalitet på arrangementet. Vi konkurrerer med mange andre turneringer og er hele tiden på tå hev for å klare å tiltrekke oss klubbene. En fordel er de fine banene våre, takket være banesjef Bjørn Aurbekkholen som gjør en utmerket jobb året rundt! Nå blir det jo også nytt kunstgress på Grue stadion. Et annet pluss er at vi er ei kompakt turnering, vi anbefaler alle å ta med sykkel. Vi klarer å holde tidene, det er oversiktlig det vi driver med og vi får mye skryt av de lagene som kommer hit, avslutter Roy Bråthen.