Marion Engeli har fått mange gode tilbakemeldinger fra seniorene i Våler på serien smak og lær som har pågått de siste månedene Nå er det klart for den 5. og siste utgaven av opplegget.

- Da vi gjorde undersøkelsen blant seniorene i Våler ønsket de å komme seg ut i skogen og til Kynna. Derfor er det denne gangen lagt opp til grilling ved Kynna, og hos Kari og Arne Skarderud skal vi få kyndig veiledning fra Bakken Øvre Gårdsmat i Løten, sier Marion Engeli.

Bakken Øvre har vært i Våler med et tilsvarende opplegg tidligere, og Engeli mener at det er mye å lære om grilling. Særlig når det kommer til tilbehøret.

- Samtidig blir dette en fin ettermiddag, og Ola Karlstad kommer for å spille trekkspill. Det blir grilling av burgere og brattwurost fra den store grillen som Bakken Øvre tar med seg, sier Engeli.

Så langt var det smak og lær med tema fisk som har engasjert flest. Det var over 80 besøkende i Stallen da Knutstad & Holen fortalte om hvordan en kunne bruke fisk.

- Nå satser vi på fint vær og bra oppmøte på Kynna tirsdag, sier Engeli.

Perioden som prosjektleder er snart over for Engeli, og det er uvisst om eller hvordan prosjektet skal videreføres fra høsten av.

Det som imidlertid er klart er at det blir to bussturer for seniorene som avslutning på prosjektet. Den ene turen går til Prøysenfestivalen 25. juli og den andre til Stange vestbygd på historisk rundreise 8. august.