Hele programmet er åpent for alle, men det blir begrenset tilgang på Gjedtjernet gård, der selve innspillingen foregår.

- Innspillingen vil akkurat være over på det tidspunktet, og en god del av scenografien og annet utstyr vil stå igjen. Derfor vil folk fra innspillingsteamet til Strix guide puljer på 50 om gangen, og siden det bare er åpent denne dagen, vil det være et begrenset antall plasser, sier Haakon Gjems, næringssjef i Grue kommune.

Slik sikrer du deg billett

Billettene er i dag lagt ut på https://pay.ebillett.no/eb_show.php?p_id=1083. Prisen er 125 kroner per person. Dette er inkludert i prisen:

  • Buss fra Kirkenær sentrum til Farmen-gården
  • Omvisning på Farmen-gården av innspillingspersonalet fra Strix
  • Buss fra Farmen-gården til Gruetunet
  • Inngang på Gruetunet der du kan oppleve Farmen-markedet
  • Buss tilbake til Kirkenær stasjon

Første avgang er fra Kirkenær stasjon klokken 10.00, deretter hvert 20. minutt, frem til siste avgang 17.00.

I tillegg er det Farmen-handelsdag på Kirkenær, med gode tilbud, blant annet på diverse Farmen-produkter, samt utvidet åpningstid til 16.00.

Finnskog for flere

Seertallene for Farmen har vært bedre enn noensinne. Dette har gjort at Finnskogen har fått mye eksponering.

- Interessen for Finnskogen har tatt seg opp de seneste årene, og i år er Finnskogen i alle kanaler og alle medietyper. At Finnskogens kvaliteter og mystikk vises gjennom et av Norges mest kjente TV-konsept er en god drahjelp i dette, sier Christian Bråtebekken, daglig leder i Visit Kongsvingerregionen, som arrangerer Åpen dag, sammen Grue kommune og en rekke samarbeidspartnere.

For destinasjonsselskapet blir dette en test på sommerens reiseliv.

- Det er ingen tvil om at Finnskogen vil merke en økt interesse, og denne effekten skal vi ta vare på. Vi skal tilgjengeliggjøre Finnskogen i større grad, og en Åpen dag er et første tiltak. Opplevelsen av Farmen og Finnskogen er noe vi skal produktifisere på flere måter frem mot sommeren, forteller Bråtebekken.