• MANGE VIL HA: Sist torsdag var det 60 elever som forsynte seg med grøt før skolestart. Her er det Sondre Bogstad Martinsen som får frokostgrøt.

Mange elever spiser ikke før skolen starter, og det gjør at de raskt blir trøtte og slitne. Da Kiwi Våler serverte gratis lunsjposer på morgenen oppdaget lærere og foreldre at elevene ble mer opplagte og lærte mer. Dermed kom prøveprosjektet med gratis grøtservering i gang.

- To dager i uka serverer vi grøt før skolestart her ved Våler ungdomsskole. Ola Gjelten og jeg har tatt tak i dette og bruker av vår fritid, og vi ser at det hjelper. Elevene får en sosial møteplass før skolen starter, og ikke minst blir de mer opplagte og holder skoledagen ut, sier Svein Erik Hagen.

Grøten serveres to dager i uka, og ettersom mange av bussene kommer inn i god tid før skolen starter er det godt rom for grøtserveringen.

- Nå før jul har vi på litt julemusikk, og vi ser at elevene får en sosial møteplass og hygger seg før skolestart. Dette er veldig bra for alle parter, og vi er glade for at Kiwi Våler sponser oss varene, sier Hagen.

Et bra tiltak

Da Ståle Bryhn fikk spørsmål om å sponse ingrediensene til grøten var han ikke i tvil.

- Dette er et bra tiltak som gjør at elevene våre i Våler får en bedre skoledag. I tillegg tar jeg med litt frukt noen ganger. Jeg er positiv og sier ja til det meste jeg, smiler Bryhn.

Opplegget koster altså ikke Våler ungdomsskole én krone, og er et prøveprosjekt som er realisert ved hjelp av frivillig innsats og sponsing. Hagen skulle gjerne sett at opplegget ble fast, og at det ble avsatt penger til det.

- Men så lenge Ståle har mulighet til å sponse og vi ansatte kan gjøre dette på frivillig basis før skolestart fortsetter vi. Egentlig har vi ikke midler til dette, sier Hagen.

iSolør.no var innom før skolestart tirsdag og kunne se at elevene satte stor pris på tilbudet. Sist gang det ble servert grøt var det 60 elever som forsynte seg før skolen startet.