• NYOPPUSSET: Det gamle Bjønnhiet er nesten ikke til å kjenne igjen. Eieren av Skogen, Lars Håkon Blostrupmoen, har pusset opp mye etter at stedet ble brukt som asylmottak.

Dæsbekken Villmarksenter på Åsnes Finnskog har blitt til Skogen, og lørdag 18. februar klokka 16.00 åpner Skogen Restaurant dørene for allmennheten for første gang.

Det gamle Bjønnhiet er pusset opp, det er bygget en ny stor bar og de siste detaljene er i ferd med og legges. Per Gundersen er vertskap hos Skogen Restaurant, og spisestedet er en del av en større opplevelsespakke Blostrupmoen Medical Equipment AS er i ferd med å etablere på Finnskogen.

- Nå er vi absolutt i rute til åpning lørdag førstkommende. Jeg gleder meg veldig til at gjestene skal komme å prøve maten, sier Per Gundersen.

Både vilt og annet

Gundersen er fortsatt litt hemmelighetsfull rundt hva menyen inneholder, men røper at det både er viltretter og andre retter å finne her. Slik det bør være på Åsnes Finnskog.

- Her skal det være noe for enhver smak, men vi vil gjerne at folk skal komme for å se menyen og oppleve atmosfæren her, sier Gundersen.

Da iSolør.no var innom tirsdag ettermiddag var det viltgryte som sto på menyen.

- Vi må jo prøvekjøre litt. Så nå er det en gryte som er litt under utprøving, sier Gundersen.

Han ønsker at Skogen Restaurant skal bli et sted lokalbefolkningen reiser for å få et godt måltid. Restauranten vil holde åpent fredag, lørdag og søndag for alle. I tillegg holder de åpent for grupper som bruker de øvrige fasilitetene på virkedagene.

- Reisevegen fra for eksempel Flisa og andre steder er ikke veldig lang, og det er et potensiale til at dette skal bli kjempebra. Vi håper riktig mange besøker oss i tiden som kommer, og ikke minst nå i åpningshelga, sier Gundersen.