Skisportens dag ble sist arrangert i Hof for 4 år siden, og da var det rundt 100 som møtte opp. Hof vel og Åsa/Hof ski samarbeider om arrangementet, og håper på minst like stor deltagelse nå på søndag.

- Vi trodde ikke det skulle komme så mange sist, så vi gikk tomme for startnumre ganske tidlig! Dette var jo en tradisjon i «gamle dager», det var Skiforeningen som startet med dette i sin tid. De ville ha folk og spesielt unger ut på ski, uten at det skulle være noen konkurranse. Du får startnummer, men det er ikke tidtaking. Det skal rett og slett være en aktivitet som er sosial for hele familien, sier Tor Atle Beck i Åsa/Hof ski. 

en tradisjon som startet på 50-60 tallet

Arrangørene er litt usikre på når Skisportens dag første gang ble gjennomført, men det er i alle fall lenge siden!

- Jeg husker jo at jeg var med da jeg var en liten gutt på 60-tallet, så jeg tror kanskje det startet allerede på 50-tallet her ved Hof samfunnshus. Det ble også flyttet litt rundt, alt ettersom hvor det var snø. Så ble det et langt opphold, før vi tok det opp igjen da Hof vel ble stiftet for 4 år siden. De 3 siste årene har det ikke vært nok snø, men for 4 år siden var det nok snø akkurat den dagen vi gjennomførte Skisportens dag. Dagen etter hadde skisporet smeltet! smiler Bjørn Vidar Sletten fra Hof vel. 

Det var ikke bare hoffera som stilte opp for 4 år siden, det kom folk fra hele distriktet og det håper de det gjør på søndag også.

- Det er åpent for alle, så her er det bare å møte opp! Det er påmelding fra klokka 11.30 og så starter vi klokka 12.00 på søndag. Du kan selv velge hvor langt du vil gå, det er jo ikke tidtaking. Den korteste løypa er på rundt 500 meter, mens den lengste er på 1,5 mil og det er mange forskjellige sløyfer du kan velge mellom. Vi åpner også for at du bruke spark eller gå på beina også, det blir egne sløyfer for det. Det er også premiering til alle som er med! lover arrangørene. 

- kom deg ut i aktivitet

Hof samfunnshus blir også åpent på søndag. 

- Ja. vi åpner opp samfunnshuset og der kan du både varme deg og få kjøpt deg noe i kafeteriaen. Dette skal være en aktivitetsdag, der folk kommer seg ut og aktiviserer seg - enten på ski, på beina eller med spark. Det er aktiviteten i seg selv som er det viktigste og at du kan ha det trivelig sammen med andre. Sist gang var det overraskende mange besteforeldre som kom for å se på, de tok seg en kaffe og koste seg de også. Vi har en følelse av at det kommer mange, det er mange unger som ikke vil gå lysløyperenn på tid - men her slipper du altså tidtaking, avslutter de.