• UTE OG INNE: Det blir utstillere og aktiviteter både ute og inne. Skulle det bli litt kjølig er det flere bålplasser og varme seg på for både smånisser og besøkende.

Om lørdagens julemarked hos Skaslien Gjestgiveri på Kirkenær blir en suksess håper Ottar Skaslien at julemarkedet kan bli en tradisjon i årene fremover.

- Det er jo første gangen vi prøver dette, og vi er veldig spent på hvor mange som kommer. Tanken var at vi vi ønsket å bruke området ute rundt stabburet til noe mer. Et julemarked er jo en naturlig ting å starte med da, sier Ottar Skaslien.

Det blir aktiviteter og utstillere både ute og inne, og Skaslien håper folk fra fjern og nær tar turen for å oppleve markedet lørdag.

- Her skal vi kose oss både ute og inne denne lørdagen, og speiderne kommer blant annet og bidrar med litt aktiviteter, sier Skaslien.

Han håper det kommer mellom 200 og 300 besøkende, men er veldig spent på oppmøtet.

- Det å dra i gang er spennende. Her stiller vi med blanke ark, og vi får bruke 2016 som grunnlag for å utvikle konseptet videre til neste år, sier Skaslien.

Overraskende mange

Aina Nordli har jobbet med å få utstillere til markedet, og er storfornøyd med at over 35 har meldt sin ankomst. Hun innrømmer at det er langt flere enn hun så for seg da de startet med planleggingen.

- Vi hadde vel kanskje ikke trodd så mange utstillere skulle komme. Pågangen har vært stor, og det har spredd seg veldig. Utstillerne kommer fra Odalen i sør til Gjøvik og Brumunddal i nord, sier Nordli.

Av aktiviteter nevner hun Husflidslaget som har juleverksted for barna, speiderne har salg av gløgg og kaffe, det blir hestekyss og mange aktiviteter for store og små.

- Det blir en dag med mer enn bare salg. Dette skal være en dag for hele familien, sier Nordli.

Lista over ting å få kjøpt er lang, og det er både mat og andre varer relatert til julen.

- Skaslien skal også ha et overskuddssalg. Gjennom 65 års drift er det mye som ikke er i bruk, og det blir litt kopper, glass, tallerkener, dyner og liknende. Her kan folk gjøre et kupp fra overskuddslageret, sier Nordli.

Kanskje finner du den perfekte julegaven under lørdagens julemarked hos Skaslien Gjestgiveri? Markedet er åpent fra klokka 10.00 til 18.00, mens middagsserveringen fortsetter i noen timer til.