Karene i Uncle Leo er på ingen måte ferskinger i bransjen, og planene om å starte bandet har eksistert i snart to år. Onsdag slapp de sin første låt, «Mental Health», og snart kommer det mer.

Bak bandet står Kjågen Lindstad, Michael Solberg og Jo Sætre. Alle tre fra Grue. De skal gi god gammeldags punkrock til folket.

- Vi har jobbet med dette en stund, og ønsket å ha en del materiale klart da vi kom med første låt. Så nå er flere låter klare, men den første slapp vi onsdag. Med låta har vi også fått laget en musikkvideo, med god hjelp fra Mats Sparby og Sparby Media, sier Kjågen Lindstad.

Han har lang fartstid som musiker, og håper å nå inn på enda større scener med sitt nye band. Målet er de store rockefestivalene, og attraktive scener i byene.

- Planen er å skape noe nytt, men i en sjanger som kanskje ikke alle gjør for tiden. Nettopp god gammeldags punkrock, sier Michael Solberg.

Snillere låter senere

Kjågen er den store skribenten, og deres første låt «Mental Health» fikk gode tilbakemeldinger på lanseringsdagen. De neste låtene er kanskje litt mykere i kantene.

- Målet er å få spilletid på radio. Den første låta er veldig punkette, og kanskje kommer det noen litt snillere låter etter hvert med tostemte koringer og slikt, sier Kjågen.

Planen for å nå store scener og festivaler er å få oppmerksomhet på sosiale medier. Det er den vegen det går for musikkbransjen nå.

- Med video på Youtube, og musikk på Spotify håper vi å skape oppmerksomhet og delinger. Får vi nok interesse rundt oss er det enklere å komme inn på scenene vi ønsker, sier Solberg.

Videoen som ble lansert onsdag kan du se her: