• FANTASTISK UTSIKT: I Sandtjernsberget på Åsnes Finnskog, nær snøscooterleden, er det en fantastisk utsikt. Omgivelsene er vanskelige å fange på et bilde.

Det er bare å merke seg navnet med en gang. Skogen er det nye navnet på Dæsbekken Villmarkssenter, og Lars Håkon Blostrupmoen i Blostrupmoen Medical Equipment AS er klar for å satse offensivt på Åsnes Finnskog.

I Sandtjernsberget er Blostrupmoen i gang med en prosess for å få omregulert området til hyttetomter. Åsnes kommune er positive til prosjektet.

- Her har vi 400 mål som skal gi mellom 250 og 270 hyttetomter. Vi eier en storgamme i berget, og har søkt skjenkebevilling. I tilknytning til hytteområde ønsker vi å etablere en del servicetilbud, sier Lars Håkon Blostrupmoen.

Han mener det er viktig med tilbud og tjenester i nærområdet for å få fart på salget av hyttetomter. Snsøcooterleden i Åsnes passerer området, og det er kort veg til Skogen hvor mange tilbud finnes.

- Turen med snøscooter til Skogen tar cirka et kvarter. Omgivelsene i Sandtjernsberget er helt fantastiske, og vi har allerede hatt med oss mange forskjellige mennesker hit. Den roen de får av å være her er helt unik, sier Blostrupmoen.

Stort nettverk

Gjennom Blostrupmoen Medical Equipment AS har han et stort nettverk av kunder og andre samarbeidspartnere. Skogen skal brukes til kurs- og konferanser, og gjennom nettverket vil de også kunne nå ut med planene om hyttefeltet.

- I dag leier vi kurs- og konferanselokaler andre steder. Nå ønsker vi å flytte mest mulig av dette til vårt eget anlegg. Her kan vi tilby en opplevelse i skog og villmark i tillegg til kurs og konferanse. Opplevelsen vil bli en helt annen, sier Blostrupmoen.

Han ser på Finnskogen som det største satsingsområdet i hele Norge, og er klar for å investere ytterligere betydelige summer i området.

- Jeg har ikke ord for hvor flinke folk i Åsnes er til å legge til rette og hjelpe til. Folk er tilgjengelige, og her ringer folk til og med tilbake om de ikke kan svare. Det er ikke ofte vi opplever, smiler Blostrupmoen.

Kommunen roser initiativet

Åsnes kommune er positive til å omregulere området, og ordfører Ørjan Bue forteller at ting allerede er i gang.

- Hytteprosjektet er veldig interessant. Da vi gikk inn for snøscooterleden i sin tid var dette én av tankene vi hadde. Leden kan skape noe mer, og nå begynner Blostrupmoen å tenke hva det er mulig og skape rundt den. Dette er ting vi heier på og klapper for, sier Bue.

En omregulering må til for å komme i gang, og tidspunktet kunne ikke vært bedre. Kommunen jobber nemlig nå med reguleringsplanen for Åsnes.

- Det er midt i blinken at Blostrupmoen ser på dette nå. Det viktigste nå er å komme i mål med reguleringen slik at mulighetene ligger der. Om det blir to eller 270 hyttetomter av det er opp til Blostrupmoen og kjøperne, sier Bue.

At Blostrupmoen Medical Equipment AS som en stor nasjonal aktør nå velger å satse i Åsnes kommune gjør at ordføreren nesten ikke finner ord.

- De legger ikke skjul på satsingen, og jeg har hatt veldig trua på Blostrupmoen fra dag én. Dette blir veldig bra for kommunen vår, sier Bue.

Blostrupmoen Medical Equipment AS omsatte i 2015 for nær 70 millioner kroner og leverte et resultat før skatt på nesten 20 millioner kroner. Selskapet har en ekstremt god lønnsomhet, og ser nå på Finnskogen som et stort satsingsområde. Det er svært gode nyheter for Åsnes, Solør og Hedmark.