• PLASSEN: Festivalplassen har tatt form, nå gjenstår bare festlighetene.

- Vi er gærspente, rett og slett, sier Henning Myrer, som arbeider med Trestokkfestivalen. 

Til helga arrangeres den første Trestokkfestivalen på Skogen, og programmet er fullstendig med hele 17 forskjellige navn spredd utover den to dager lange festivalen. 

- Vi har jo Anastacia! Hun har turnert siden jeg var ungdom, og har låter alle kan. Det kommer til å bli kjempekult. Vi er jo også siste konserten på turneen hennes i år, så jeg vil jo tippe at hun kommer til å ta av skikkelig på scena. Så har vi Electric Guitars fra Danmark. De er godt kjente der, iallfall innafor rockesjangeren. Jonah Blacksmith fra Danmark er også med, og det er litt artig fordi det er et dansk band som Sony Music mener er årets beste signering til festival. Så har du jo kjente norske som Morten Abel og Madcon, og de trenger vel ingen større introduksjon, sier Henning. 

Stor bredde

Lokale Thosebricks åpner festivallørdagen. Tony Alexander Skjevik vant i fjor konkurransen The Stream, og har blitt godt kjent for det norske folk på kort tid. Han får i løpet av festivalen selskap av flere lokale artister: 

- Bjørnulf Lie som alle kjenner som trubadur Bayer spiller også på lørdag, det samme gjør Kilts fra Elverum. På fredag har vi dratt det litt lenger ned på kjenthetsskalaen,  Jeg skal jo spille sjøl. Vi har også med oss VI2 fra Våler, og Nikita Banken Torp som er helt fersk i artistverden. Så vi favner fra helt nybegynnere til store stjerner som Anastacia. 

Er det like stor bredde i sjangrene også?

- Ja, veit du, det er det faktisk. Helt fra hard rock med Electric Guitars, til Anastacia som spiller sin type musikk. Det blir EDM med Thosebrick, og Bjørnulf og jeg er jo trubadurer. Så vi har liksom dekt inn de fleste spektre. 

HÅPER PÅ 5000

Hvor mange forventer dere at kommer? 

- Hadde vi kunne spådd det, ler Henning.

Han forteller at de har forhåndssolgt mellom 2500 og 3000 billetter. Men de håper på 5000 stykker. 

- Enda er det igjen noen dager til, og vi forventer ganske bra trykk i døra. Jeg kan jo nevne at det er billigere å kjøpe billetter på forhånd eller handle festivalpass i døra på fredag, enn å handle i døra på lørdag.

Åkrene rundt Skogen vil fungere som campingplasser for festivalgjengerne, og alle er velkomne.

- Vi har kjempestor parkeringsplass og mange campingplasser, så vi anbefaler og håper at de fleste tar med seg teltene og får en skikkelig festivalopplevelse! Så her er det bare å plukke med seg campingvogn eller telt. Helst telt, da. Vi har best plass til telt.

STENGER VEIEN

Lørdag stenges også Veltavegen for trafikk i tidsrommet 10.00 til 03.00 står det på gule skilt langs veien, og Henning har en klar oppfordring til de som vil campe: 

- På grunn av campen og folk som kommer litt seinere er den åpen til 11.30, men det blir siste mulighet til å få slippe av ting på campen med bil. Så kom tidlig, og aller helst fredag. Da slipper vi gjennom alle!