Løten rykket ned fra 3. divisjon etter forrige sesong, og satser på opprykk denne sesongen. Etter lørdagens kamper leder de 4. divisjon avdeling 01 poenget foran Toten. Flisa fotball ligger sist med sine 4 poeng på 10 kamper.

- Vi var fullt klar over at vi i denne kampen møtte ett bra lag som har fin flyt om dagen, og la opp en litt annerledes kampplan. Vi innledet kampen med 10 dårlige minutter der vi slipper inn 2 mål i situasjoner vi er i balanse, men blir for passive å ikke kommer skikkelig oppi motstander i skumle posisjoner. Etter dette endrer vi formasjon tilbake til mer vante 4-3-3, ett bra grep i dette tilfellet, vi kommer mye mer med i kampen. Vi lykkes bra med frispilling, Løten får det vanskelig da de skal presse høyt. Vi har i denne kampen en bedre aggressivitet i presset vårt, og presser frem en del gunstige brudd på en god motstander, men som sist er vi for dårlige på å ta vare på overgangene. Det er liten tvil om at vi må forbedre kvaliteten vår på siste tredel en del inn mot høstsesongen, sier Ole Rimmereid. 

spillerlogistikk en utfordring

En annen ting som må forbedres inn mot høsten er tilgjengeligheten på spillere.

- Vi må kunne stille vårt sterkeste lag så ofte som mulig, noen skader er selvfølgelig vanskelig å unngå, men forfall knyttet til jobb og reise må vi prøve å unngå så mye det lar seg gjøre. Det går utover samhandlingen og tryggheten når det rokeres for mye, sier en bekymret Flisa-trener. 

Det gror i alle fall godt i Flisa fotball om dagen. 

- En som fikk sin første A-kamp fra start mot Løten var banens yngstemann Sifa Noori, som gikk ut av 8. klasse fredagen før kampen! Han er ett godt eksempel på hvordan man skal ta vare på muligheten når den byr seg, med en uredd og direkte tilnærming og herlig nærteknikk har han vist at han blir å regne med utover høsten. Er du god nok er alder ingen hindring, Sifa er en spiller klubben vil få mye glede av fremover, smiler Rimmereid. 

Jørgen Aaserud returnerte etter denne kampen, som avtalt før han signerte i vinter, til moderklubben Raumnes & Årnes. 

- Vi takker Jørgen for innsatsen i sitt halvår i klubben. Når det gjelder spillerlogistikken håper vi å kunne forsterke troppen noe, foran en høstsesong vi må være godt rustet til for å kunne kjempe om en plass i den nye og spissede 4. divisjonen, sier Rimmereid. 

Nå er det sommerferie for Flisa fotball, før serien starter opp igjen tidlig i august. 

KAMPFAKTA:

4. divisjon avdeling 01

Løten - Flisa fotball 3 - 0 (2 - 0)

MÅL: 1-0, Meta Marolli (5) 2-0, Kristian Strøm (8) 3-0, Meta Marolli (89)

Kort: 2 gule til Løten, 1 gult til Flisa fotball (Hanstad). 

Flisa fotball (5-4-1): Anders Flismyren Helland - Marcus Bjørnerud (Jørgen Aaserud, 45), Mats Hanstad, Torkil Moberg, Almantas Doreika, Christian Røhne Jørgensen - Sifa Noori, Erlend Karlsen, Oliver Sandberg (Noa Mathisen, 86), Simon Salen Aune (Simengård, 72) - Anders Simengård (Sebastian Østensen, 57)

Innbyttere: Truls Tangen Frogner, Jørgen Aaserud, Noa Mathisen, Sebastian Østensen og Simen Nordli Ruud. 

Neste kamp: 

Ridabu - Flisa fotball lørdag 3. august klokka 15.00 på Black River Park kunstgress.