Tirsdag 11. juni skal 16 år gamle Jonas Karlstad fra Åsnes holde foredrag på Rådhuskinoen på Flisa. Foredraget har tittelen «Alle har en psykisk helse».

- Det har alltid vært en drøm å kunne holde foredrag, men jeg har aldri kommet i gang. Etter en samtale med Tankemesteren Steffen Dahl så skulle han hjelpe meg med dette, forteller Jonas Karlstad.

Foredraget handler om å lære seg å forstå vanskelige tanker, og skrive ned tankene. Mestre reaksjonene kroppen får, og lære seg å kontrollere de vanskelige tankene.

- Jeg har fått god hjelp fra Steffen til å ordne istand så jeg kan holde dette foredraget. Men det er kun jeg som skal stå for snakkingen og «underholdningen», sier Karlstad. 

Foredraget finner sted på Rådhuskinoen på Flisa 11. juni. Dørene åpner klokka 18.00 og foredraget starter klokka 18.30. Karlstad forteller at foredraget passer for både ungdom, foreldre, lærere og helsepersonell.

Inspirasjon fra Steffen Dahl

Steffen Dahl er mannen bak foredraget «Tankemester», og foredraget har blitt hørt av over 10.000 personer. Han har selv opplevd psykisk helse, og det eneste som hjalp var å forstå, integrere og fordype forandringen.

- Steffen hadde et grunnkurs om tankemestring på Solør Videregående skole, og jeg syntes det virket spennende. Jeg har alltid hatt et åpent forhold til psykisk helse, og syntes det er viktig å snakke om det. I dag er psykisk helse et så besnakket tema at det ikke er noe å skamme seg over og det er ingenting som er rart når det kommer til det temaet, sier Karlstad.