• MÅTTE UTVIDE: Dekkhotellet er utvidet gjennom vinteren og er snart fullt igjen, sier Thomas Bjørneseth.

Vinteren er forhåpentligvis over og med det skal bilen gjøres klar til sommeren. Nå skal vinterdekk av og sommerdekk på. 

- Det heter seg at det er «første mandag etter påske» som piggdekkene skal av, så det nærmer seg - i år blir da datoen 29. april, sier Thomas Bjørneseth. 

- Snart ingen som gjør det selv

Flere og flere benytter seg av tilbud om dekkhotell. 

- Det er nok fortsatt noen som gjør alt selv, men flere og flere bruker dekkhotell. Vi har hatt en voldsom økning på antallet som bruker dekkhotell! Vi gjør også en del vanlig hjulskift, uten at folk bruker dekkhotellet hos oss. Folk som skifter dekk selv, tror jeg det begynner å bli lite av, sier Bjørneseth. 

For de som fortsatt gjør alt selv hjemme, så er det noen ting som er viktig å huske på. 

- Det er viktig hvordan man ettertrekker hjula sine med moment. Kjører du på aluminiumsfelger, så er det også viktig med ettertrekking etter å ha kjørt noen mil. Så er det selvsagt dekkmønster, dekktrykk og dekktrykkvarsling som er viktig, forteller han.

Har utvidet 

Det har vært såpass stor etterspørsel etter dekkhotell, at Flissundet Motorservice har utvidet hotellet. 

- Ja, vi har bygd på lageret med flere reoler i løpet av vinteren. Det er nesten fullt allerede før sesongen starter, så det er tydelig at dekkhotell har kommet for å bli, sier Bjørneseth. 

Dekkskiftesesongen er allerede i gang. 

- Ja, vi har drevet på for fullt allerede denne uka her. Det er en del kunder som ikke er avhengig av å måtte bruke bilen hvis det blir snø, som da har valgt å sette på sommerhjul allerede. Det må settes opp time for dekkskifte, så du kan ikke bare stikke innom og be om hjulskift. Foreløpig har vi bra kapasitet etter påske, men det kan være smart å bestille i god tid, oppfordrer Bjørneseth. 

Selv om perioden vi går inn i nå framover er travel, er det enda mer travelt på høsten. 

- Ja, når den første snøen kommer og ingen har fått på vinterdekk - da er det veldig travelt! Men denne tida vi går mot nå, er også ei veldig travel tid, sier Thomas Bjørneseth.