Sesongen er nå ferdig for skiskytterne og NM på Birkebeineren stadion på Lillehammer fra torsdag-søndag satte punktum for sesongen 2017/2018.

- Jeg har gledet meg masse til å gå NM på «hjemmebane», i de løypene som jeg legger ned hundrevis av timer i resten av året. NM startet torsdag med stafett hvor jeg gikk på lag med Lene Ådlandsvik fra Sørskogbygda og Nora Nellie Ahlqvist fra Trysil på Hedmark sitt lag. Vi gjorde alle tre jevne etapper og endte på 12.plass. En ganske tung dag fysisk for min del, men jeg trengte nok en gjennomblåsning før de neste tre renndagene. Fredagen var det klart for NM sprint og med ett startfelt på 103 startende så ble det en morsom sprint og med en betydelig bedre følelse fysisk og skytingen 1-0 så endte det med en 22.plass, greit fornøyd med det! smiler Anne Marit Bredalen.

- greit gjennomført nm

Lørdag var det klart for jaktstart.

- Dette er en distanse vi har lite av i Norgescupen, men det er en utrolig gøy konkurranse. Jeg hang bra med på skytingen og var oppe på 15.plass frem til siste skyting,  hvor jeg røyk på to bom (0-0-0-2). Med skuffende to bom på siste skyting raser plassene fort og jeg endte på 22.plass her også. Søndagens, NMs og sesongens siste distanse var fellesstart. Her var nok en gang skytingen god med 0-1-0-0,  men litt tyngre dag fysisk enn håpet ble det en 18.plass. Ett greit gjennomført NM, mye bra på standplass og gøy å kunne kjempe om skytepokalen som jeg dessverre måtte se tapt mot Lars Helge Birkeland, forteller Anne Marit Bredalen.

motivert for å jobbe knallhardt videre

- Fysisk så har ikke sesongen vært helt som ønsket, mye grunnet endring av trening i håp om å øke kapasitet. Dette er dessverre en langsiktig prosess men jeg er motivert for å jobbe knallhardt videre og ta det neste steget i trappa mot mine mål som skiskytter. Sammenlagt i Norgescupen ender jeg på en 10.plass, noe som er ett greit resultat tross en ikke helt topp sesong formmessig. Nå venter en avkoblingsperiode med lystbetont trening før det starter opp igjen i mai mot sesongen 2018/2019! Jeg ønsker å takke alle de lokale sponsorene mine for støtten denne sesongen! Jeg må også nevne bror Knut Ola sin prestasjon på lørdagens fellesstart i Norgescup finalen med skytingen 0-1-0-0 og en sterk 9.plass! avslutter Bredalen.