• ENGASJERT NY TRENER: Patrick Holtet er ny Flisa-trener og var meget engasjert på sin første trening i Kongsvingerhallen.
  • SPILLENDE SPORTSLIG LEDER: Kristen Ommang-Engen skal kommende sesong, både spille og være sportslig leder. På årets første trening var han syk.

Etter at mangeårig Flisa-trener Stian Aasen ga seg etter forrige sesong, har det blitt jobbet på spreng av mange, for å få på plass en ny fotballfaglig dyktig trener. Rett før jul var kabalen løst, og Flisa-gutt Patrick Holtet ble klar som ny Flisa-trener.

Spillerstallen er på ingen måte komplett, men det jobbes iherdig med signering av spillerne som var med i fjor og en nysignering er allerede på plass. Den eneste som med sikkerhet ikke blir med i år, er tidligere kaptein og storscorer Sigvart Lunder, som har valgt å prioritere familien. Ellers er det flere som allerede har signert, som bla Tore Andreas Gundersen, Erlend Karlsen og Kristen Ommang-Engen. Og flere ventes de første dagene.

ny hurtig kantspiller på plass

Årets første nysignering er allerede på plass:

- Viktor Wikstrøm er en kantspiller med meget stor fart, i tillegg er han veldig målfarlig. Han har bakgrunn fra både Skedsmo og Lørenskog, og er en spiller vi har store forventninger til. Vi jobber også med andre spennende nykommere, og håper å få signert flere spillere i den nærmeste framtida, sier spillende sportslig leder, Kristen Ommang-Engen.

Det er ikke sagt noe spesifikt om antall spillere i stallen, men det vurderes fortløpende framover:

- Får vi landet de spillerne vi tror, så har vi en meget bra stall på plass allerede tidlig i januar. Så får vi ta en sportslig vurdering etter hvert, hvor mange og hvem som blir med i en stall, sier Ommang-Engen.

Det blir en ny "æra" også etter Stian Aasen, som jo var i Flisa i 2 perioder, både som spiller og trener:

- Vi visste jo det ville bli vanskelig å erstatte Stian, men allerede dagen etter han annonserte sin avgang, var jobben i gang med å finne en erstatter. Det vi vet i dag, er at vi i Patrick har fått en veldig fotballfaglig sterk trener,  og han vet hva dette dreier seg om, ettersom han har spilt på toppnivå selv. Patrick er jo Flisa-gutt, og brenner virkelig for Flisa.  Jeg har veldig troa på han som trener, og er veldig godt fornøyd med at han valgte oss. Vi jobber fortsatt for å få Wegard Midtsundstad til å fortsette som assistent-trener, og håper virkelig vi får det til, forteller Ommang-Engen.

Ny materialforvalter er også klar, det er Flisa-gutten Anders Halvorsen som har tatt på seg vervet og er allerede godt i gang med jobben.

flere fellesøkter enn i fjor

Forrige sesong var det kun ei fellesøkt i uka, grunnet flere utfordringer, i år blir det annerledes:

- Vi skal trene 3 fellesøkter i uka, tirsdager i Kanonhallen i Våler, for de som har tilhold i Solør og Elverum. Onsdager trener vi Kongsvingerhallen, mens på fredager blir på Flisa, enten i Åsneshallen eller ute på stadion, avhengig av været. Noen av spillerne våre bor også på Hamar og Lillehammer, de har tilbud om å trene med lokale klubber framover. Og Oslogutta trener sammen med de Kjellmyra-gutta som også bor i Oslo. I oppkjøringa vil det også bli lagt inn felles løpsøkter og noen styrkeøkter. Treningskamper starter vi med allerede i midten av januar, men motstander er ikke avklart foreløpig, så det er mulig det blir ei treningssamling i stedet, forteller Ommang-Engen.

Det blir også en treningsleir i mars/april, men dette er ikke helt avklart pr i dag. Uansett er forberedelsene til en sesong med høyt sportslig nivå, altså allerede godt i gang.