• FLOTT ARENA: Området ved Skansen grendehus er bra egnet til trekkspillfestival. Jordet er campingområdet.

Trekkspillmiljøet på Skansen blomstrer. Hver onsdag er det trekkspillkro, og parkeringsplassen nærmest koker. Trekkspillkameratene øver, og danseglade benytter anledningen til å ta seg en svingom på dansegulvet.

- For de fleste er trekkspillfestivalen årets høydepunkt. Det er mye det samme publikummet som kommer igjen år etter år, og i tillegg til de lokale er det mange som kommer langveisfra, sier Roger Bekkemoen i Skansen vel.

Avhengige av været

Selv om besøket har økt noe gjennom de siste årene er de prisgitt godt vær for at suksessen skal fortsette. Dersom festivalen skal vokse videre er Gudbrandsdalen et sted med stort trekkspillmiljø som festivalen håper å få mange deltakere fra.

- Miljøet er større i Gudbrandsdalen, og vi annonserer i fagblader for trekkspillinteresserte. Vi håper at det kan gjøre at flere oppdager festivalen her på Skansen. Anlegget er veldig bra egnet for trekkspillfestival, og de som er her år etter år er fornøyde, sier Magne Engh.

Dagens besøkende kommer helt fra Levanger i nord til Østfold i sør. Årets utgave av trekkspillfestivalen bygger på tradisjonene som har vært suksessfulle så langt.

- Vi ser ingen grunn til å gjøre om på noe som fungerer. Det starter på torsdag slik at festivaldeltakerne kan rigge seg til og møtes, og selve spillinga starter på fredag. Det settes opp spillelister fredag og lørdag, og mange tegner seg opp til spilling på faste tider, sier Bekkemoen.

Ros for maten

Matserveringen på Skansen får mye ros fra festivaldeltakerne, og det er mange som nesten kommer alene for maten sin skyld.

- Kjøkkenpersonellet lager god gammel tradisjonsmat på gamlemåten, og det er flere som kommer innom oss bare for å kjøpe middag mens festivalen foregår, sier Engh.

Økonomisk har festivalen stor betydning for Skansen vel. Det er 6. året festivalen arrangeres her.

- Inntektene fra selve festivalen er én ting, men miljøet rundt og trekkspillkroene på onsdager gir også gode kroner i kassa, forteller Bekkemoen.