• INGEN KJEMPESESONG: Så langt er det poengløst i Norgescupen for FunRacing. Men for Ole Martin Nedgården er det som navnet tilsier mye moro likevel.

I en garasje i Bergesiden treffer vi Ole Martin Nedgården, Roger Brenna og Petter Johansen. De har blitt hekta på GT5-klassen, og har startet FunRacing. Som navnet tilsier handler det først og fremst om å ha det moro.

- Det som er fint med denne klassen er at den er relativt rimelig. Du kan få en bil til 20.000 kroner om du vil, og det er mye skruing. Det meste gjøres fra scratch. Det synes vi er artig, sier Ole Martin Nedgården.

Fikk med to biler hjem

Egentlig var det ganske tilfeldig at de ble bitt av basillen. De ble kjent med Frode Gran fra Alvdal som introduserte de for GT5-klassen, og som lot karene få med seg to biler hjem til Våler for å prøve. Gran har drevet med racing og rallycross i mer enn 50 år.

- Vi lakkerte og slipte bilene hjemme da, og så har det barer ballet på seg. Nå eier FunRacing fire biler totalt, og to av de leier vi ut til folk som vil prøve å kjøre i klassen, sier Nedgården.

Totalt er det fem løp i Norgescupen, og finaleløpet går på Vålerbanen til helga. Nå er målet for FunRacing og ikke komme sist.

- Vi ligger sist, men det er jo først baklengs om du ser slik på det. Vi har ingen poeng i cupen i det hele tatt, og det meste som kan gå galt har gått galt. Men vi ser på denne sesongen som et læringsår, og planlegger å komme sterkt tilbake neste år, smiler Roger Brenna.

Til helgens løp var det onsdag påmeldt 10 deltakere, men det bruker å dukke opp flere enn det er påmeldt. I klassen er det kun Vålerbanen og Rudskogen Motorpark som har baner, og gjengen i FunRacing er de eneste solungene som kjører GT5.

Ser frem til 2018

Nå ser de frem til å bruke vinteren til skruing og klargjøring av bilene, og de håper å få flere sponsorer med på laget.

- Vi har med oss noen allerede, og må takke de. Det er Posaasen Premier-Profileringspartner, Høglund Dekkservice, Kjelås Transport, Frode Gran og Grue Sparebank. Vi håper å få med oss flere sponsorer til neste sesong, sier Nedgården.

Ettersom FunRacing har to biler til utleie, og det å eie egen bil i klassen ikke er skrekkelig dyrt, håper de at enda flere vil bli med.

- Dette er en billig klasse, og det hadde vært artig om flere vil bli med oss å kjøre, sier Petter Johansen, som er depotsjef for FunRacing.