Sommercampen er lagt til uke 28, det vil si 8-12. juli. Campen er åpen for barnefamilier og det er ingen nedre grense for hvor mange som må være med, Sommercamp blir det uansett. 

- I fjor var vi på Risbekkoia, uten strøm og vann, det var «interessant» og skapte noen utfordringer for noen av ungdommene som var med. I tillegg var det veldig lite vann i Flisaelva som renner like ved, så det ble litt vanskelig med oppvask og bading. Alt i alt hadde vi det uansett kjempefint og kjempemoro i fjor likevel! Vi hadde mange fine arrangementer med blant annet Explore Finnskogen som viste deltagerne fisking, og andre som også var med oss. Det ga mersmak, så vi kjører camp i år og sikkert neste år også, sier Linn Lie Bekken i Med hjerte for Solør. 

Årets Sommercamp blir på Skogen på Velta. 

- Vi stiller alt vi har til rådighet, fordi vi ønsker å bidra med det vi kan. Vi har jo en plass her på Skogen, som det i dag ikke er så stor aktivitet på. Derfor åpner vi for at Med hjerte for Solør kan ta med seg barn og familier hit, for å få en kjempefin opplevelse her på Skogen. Dette er jo på Finnskogen, og her er det egentlig ingen begrensninger. Vi stiller overnattingsplasser og hytter til rådighet, toaletter og dusj, de får låne kjøkkenet, også en restaurant som de har noen planer om festiviteter i. Det er kjempeartig at de kan hygge seg og ha det moro hos oss, sier Henning Myhrer fra Skogen. 

Programmet for Sommercampen er ikke 100 prosent ferdig spikret, men Linn Lie Bekken kan røpe litt. 

- Vi skal prøve å få til en dag i Gjesåsen klatrepark som i fjor, vi får forhåpentligvis en DJ fra Danmark som skal lage en festkveld for oss, det blir skyting, bading, pyjamasparty og kinokveld på stort lerret, forteller Lie Bekken. 

Sommercampen er ingen »oppbevaringplass» for foreldre som ikke har tid til å være med selv, men en camp hvor de sammen skal ha gode opplevelser. 

- Ja, dette skal være en camp der familier sammen skaper gode minner, sammen med nye venner og bekjentskaper. Vi kunne trengt flere voksne frivillige, som kan være med oss og jobbe i løpet av campen. Påmeldingsfristen for deltagerne er 10. juni, og vi håper på at folk respekterer fristen og gjerne melder seg på så tidlig som mulig. Det blir litt enklere med planlegging, hvis vi tidlig ser hvor mange som vil være med. Det er ingen nedre aldersgrense for ungene, men vi ser helst at de er såpass store at de får noe utbytte av campen og klarer å ta litt vare på seg selv, sier Linn Lie Bekken.  

Årets Sommercamp dekkes i stor grad av midler Med hjerte for Solør fikk i gave fra A2 Media sitt 10-års jubileum.