For tredje gang inviterer Åsnes Hornmusikk til sommerkonsert i Rådhuskinoen Kulturhus på Flisa. Denne gangen fredag 7. juni klokka 19.00.

- Nå er det vel nummeret før sommerkonsertene blir en tradisjon. De to tidligere har hatt brukbart fremmøte, og de unge solistene vi har hatt med oss har prestert bra, sier Odd Toverud.

Han er som veteran å regne i korpset, og er glad for at stadig flere unge kommer til. Under NM i Trondheim nylig var 1/3-del av korpset under 26 år.

- Den gang hadde vi en snittalder på 38 år, fant vi ut, og det er veldig bra. At nye ugne musikere kommer til er helt topp, sier Toverud.

Tre unge solister

Det er nettopp de unge musikantene som skal få vise seg frem under fredagens sommerkonsert. Herman Brynjulvsrud Haug er solist på marimba,Stine Elise Sivesund Åmot på trompet og Cecilie Hornelnd Aasen på fløyte.

- Dette er tre unge og fremadstormende musikanter som folk bør få med seg. De tre går alle i avgangsklassen på musikklinja ved Gjøvik videregående skole, og markerer med denne konserten en foreløpig avslutning for sine karrièrer i Åsnes Hornmusikk. De flytter alle ut på grunn av studier i løpet av sommeren, sier Simon Andersson Støa.

Rådhuskinoen som konsertarena er helt topp, og akustikken er god. Men når Åsnes Hornmusikk har konsert skulle det gjerne ha vært noen flere seter der.

- Vi får skryt fra musikkonsulenten i Norges Musikkorps Forbund Innlandet. Vi fyller husene på nesten alle konsertene vi har, og har et trofast publikum, sier Andersson Støa.

Derfor kan det være smart å være ute i god tid. Billetter selges i døra, og korpset frister dessuten med gratis kaffe og kaker fra klokka 18.00.