• ENKEL NAVIGERING: Dronen har GPS og er enkel i bruk. MEN det kan skje uhell....

Anders Anseth har alltid vært interessert i elektroniske «duppeditter» som sagt, og har tidligere holdt på med blant annet modellfly. Men nå er det droner som er den store interessen, og han ønsker å gjøre noe mer utav hobbyen. Derfor har han startet egen bedrift og tilbyr foto- og videotjenester i Solørdistriktet ved hjelp av drone.

- Ei drone ligner veldig på et lite helikopter, den har 4 propeller og et kamera som både kan ta bilder og video, sier Anders Anseth.

Ei drone kan brukes både til hobby og i næring. Noen bruker drone til å filme sine egne hobbyer, for eksempel fjellklatring eller sykling. Meglere bruker ofte drone til husvisning, og i landbruk brukes det til inspeksjoner og e-verk bruker det til linjebefaringer. 

- skal ikke slutte i jobben!

Anseth har ingen planer om å slutte i jobben, for å satse for fullt i ny bransje som drone-fotograf.

- Nei, det er absolutt ikke planen. Dette er kun en hobby, men samtidig tenkte jeg at dette kan være interessant for noen som vil kjøpe noen bilder av sitt eget hus eller at jeg kan lage videoer av f. eks bryllup eller konfirmasjoner eller andre tilstelninger, smiler Anseth.

Dronen som Anseth har gått til innkjøp av, heter Phantom 4 og koster rundt 10.000 kroner i dag.

- Denne type drone har mye automatikk og sensorer, som registrerer det hvis du kommer for nærme et tre f. eks. Men det kan selvfølgelig skje uhell, men det har jeg sluppet unna, foreløpig, ler Anseth. 

- anbefaler forsikring

Dronen styrer du selv, men den har også GPS installert og finner veien «hjem» selv. 

- Hvis jeg slipper styrestikka, så blir dronen stående rolig i lufta og venter på ny kommando, forklarer Anseth. 

Hvis du skal drive med drone bare som hobby, trenger du ikke all verden med tillatelser - med mindre du tar bilde eller filmer folk. 

- Ettersom jeg tenker å kunne ta betalt for bilder og videoer, har jeg søkt og fått tillatelse fra Luftfartsforbundet og jeg har også ansvarsforsikring. Forsikring anbefaler jeg også til de som driver det som en ren hobby, sier Anseth. 

Ønsker du bilde av din egen eiendom eller video fra et arrangement, finner du mer info på Facebook-siden Drone-i Anders Anseth.