Da Stihl arrangerte påskeshow i Australia var det mellom 50.000 og 70.000 besøkende. Mange steder er VM i Tømmerhøgging langt mer populært enn langrenn, men i Norge henger vi litt etter.

Det har Jon Arne Borg Engø fra Åsnes tenkt å gjøre noe med. Gjennom vinteren har han nemlig øvd for alvor i et oppvarmet hønehus, og nå jobber han seg mot VM i Tømmerhogging på Lillehammer 3. og 4. november. Men først må han hevde seg i nordisk mesterskap i august.

- I fjor var alle fire de norske deltakerne i VM fra Hedmark. Jeg har øvd gjennom hele vinteren, og håper å bli blant de norske som skal delta i år, sier Borg Engø.

Seks ulike øvelser

I VM er det seks ulike øvelser. Det er springboard, to huggeøvelser, én håndsagøvelse og to motorsagøvelser. Nordisk mesterskap kvalifiserer den beste individuelle fra hvert land, og de fire beste blir med i det norske laget.

- I utlandet er dette veldig stort, og interessen begynner å bli større i Norge også. Særlig er det en del media som kaster seg på, sier Borg Engø.

Åsnes-sokningen konkurrerer for tredje gang i VM, men det var først etter mesterskapet i fjor at han bestemte seg for virkelig å satse. For å bli god er det mye som kreves.

- En bør nok spise andre ting enn bare pizza. Det er en fordel å trene litt, og å passe på kostholdet. Men ellers handler det om teknikk og repetisjon, sier Borg Engø.