Sankthans på Kirkenær har noe for de fleste. Årets Sankthansfeiring arrangeres fredag 23. og lørdag 24. juni, og komiteen er for lengst i mål med årets program. Her er det noe for alle.

Kirkenær Handelsstandsforening roser samarbeidet med Grue kommune, bygdeungdomslaget, bondelaget og alle andre som bidrar til å lage folkefest på Kirkenær denne helga. Sammen skal de lage tidenes Sankthans.

Tidligere år har det blitt anslått 10.000 besøkende under Sankt- hans på Kirkenær, og dersom værgudene er på arrangørenes side bør årets program trekke enda flere enn tidligere.

- Vi føler at det har blitt mer og mer besøk på disse dagene. Folk koser seg på Kirkenær, og vi er glade for at vi alle trekker i samme retning. Samarbeidet med bondelaget, bygdeungdomslaget, og kommunen er veldig bra. Med så mange som bidrar er det enkelt å finne på nye ideer også, sier Frette Fredriksen.

Ta med sykkelen!

Nytt av året er blant annet at Tour of Norway for Kids kommer til Grue. De har deltatt på SolørMart’n i en årrekke, og nå blir det to helger på rad med sykling i Solør.

- Vi rigger til arenaen vår og skal gjøre alt vi kan for å skape en sykkelopplevelse alle familier sent vil glemme, så her gjelder det å feste på seg hjelmen og komme seg ut på sykkelen, heter det fra arrangørene.

De som ønsker å være med på Tour of Norway for Kids i Grue møter opp ved brannstasjonen klokka 14.00 på lørdag. Da blir det registrering og utdeling av startnummer. Det skal blant annet trekkes ut en sykkel (!) på startnumrene.

Sankthans fører mange tradisjoner med seg. Blant annet blir det gratis frokost på lørdag, det blir gratis kaffe og kake på fredag, og aktiviteter i fleng.

Den offisielle åpningen av Sankthans skjer ved ordføreren fredag klokka 17.00. SolørRadioen sender direkte fra arrangementet fredag fra klokka 14.00 til 18.00.